McLaren MP4-12C by Hennessey - 800 cai putere pentru noul MAC

McLaren MP4-12C by Hennessey - 800 cai putere pentru noul MAC
Chiar daca ai fi tentat sa afirmi ca noul McLaren MP4-12C nu mai are nevoie de nici un fel de imbunatatire, americanii de la Hennessey Performance tin sa te contrazica cu tot dinadinsul.
Distribuie pe Facebook

Atunci cand McLaren a lansat noul MP4-12C, nimeni nu s-a plans de performantele oferite de supercarul britanic. Si cu toate acestea, americanii de la Hennessey Performance s-au gandit ca ar putea face o treaba mult mai buna decat inginerii companiei englezesti. Drept urmare, tunerul din Texas s-a pus pe dezvoltarea primului pachet de tuning dedicat recent-lansatului McLaren MP4-12C.

In mod traditional, majoritatea retetelor semnate Hennessey Performance pornesc de la instalarea a doua turbine de inalta performanta. In cazul de fata insa, exista o mica problema: supercarul britanic se poate lauda cu un astfel de detaliu inca din versiunea standard. Drept urmare, inginerii americani s-au vazut obligati sa le imbunatateasca pe cele disponibile, numeroase modificari fiind operate si la nivelul admisiei, intercooler-ului, pompei de carburant, transmisiei sau unitatii de control. De asemenea, cei de la Hennessey Performance nu au renuntat nici la oportunitatea de a instala un nou sistem de evacuare, realizat din titan. O miscare destul de... ciudata, daca tinem cont de faptul ca noul McLaren MP4-12C poate fi dotat din fabrica, contra-cost, cu evacuare din inconel.

In urma tratamentului aplicat de tunerul din Texas, supercarul britanic ascunde sub capota nu mai putin de 800 cai putere - un plus de 200 CP comparativ cu ceea ce ofera versiunea standard. Si cu toate acestea, americanii de la Hennessey Performance nu planuiesc sa ofere si un upgrade pentru suspensie sau frane. In schimb, nu acelasi lucru se poate spune despre exteriorul supercarului britanic, ce se remarca-acum printr-un kit aerodinamic din fibra de carbon si jante Monoblock.


McLaren MP4-12C by Hennessey - 800 cai putere pentru noul MAC

McLaren MP4-12C by Hennessey - 800 cai putere pentru noul MAC

Distribuie pe Facebook
mai multe