Mercedes E500 cu 523 CP, de la Carlsson: Surprizele vin de unde nu te astepti

Mercedes E500 cu 523 CP, de la Carlsson: Surprizele vin de unde nu te astepti
  • Carlsson anunta un tuning pentru ultimul Mercedes E-Class
  • Meniul include numeroase imbunatatiri tehnice si estetice
  • Versiunea E500 se lauda acum cu un total de pana la 523 CP
Distribuie pe Facebook

Cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare si jantele cu dimensiuni de pana la 20 inch vor reusi sa ridice cateva semne de intrebare cu privire la acest Mercedes E-Class, insa nici vorba ca cineva sa se gandeasca la faptul ca sub capota celui mai nou proiect de tuning semnat Carlsson se regaseste un total de 523 de cai putere. Siguranta si lejeritatea celor spuse de noi se datoreaza in special lipsei modificarilor exterioare care ar putea face diferenta in ochii curiosilor.

De la Brabus pana la Lorinser si Wald International, exista numeroase companii de tuning care si-au lasat amprenta ultimei generatii a modelului Mercedes E-Class. Nici una dintre acestea nu a dat insa dovada de o "viclenie" nemarginita precum specialistii Carlsson, care au ales ca cele mai semnificative imbunatatiri sa fie ascunse de privirile celorlalti participanti la trafic. Si, de ce nu, la duelurile (i)legale.

Mercedes E-Class by Carlsson

Intr-o alta ordine de idei, noutatile majore lipsesc cu desavarsire de la nivelul caroseriei, singurele "schimbari" intalnite aici constand in prelungirile subtile atasate spoilerelor fata si spate, respectiv pragurile laterale restilizate si eleronul destinat capotei portbagajului. Tot la capitolul bunatati exterioare mai putem trece, de asemenea, si logo-urile tunerului din Merzig, plus gama variata de jante din aliaj, cu dimensiuni cuprinse intre 18 si 20 inch.

In ceea ce priveste aspectul interior, imaginatia cumparatorului reprezinta singura limita din acest punct de vedere, meniul Carlsson dedicat ultimei generatii a modelului Mercedes E-Class incluzand insertii de piele, accente de alcantara si ornamente realizate din lemn si / sau fibra de carbon finisate in toate culorile posibile si imposibile. Asta pe langa uzualele pedale din aluminiu si praguri accesorizate cu acelasi logo al tunerului Merzig.

Mercedes E-Class by Carlsson

Surprizele tunerului din Merzig pentru posesorii automobilului german de clasa medie superioara continua cu kitul de performanta disponibil pentru aproape intreaga gama de motorizari, principala atractie regasindu-se in persoana versiunii E500, care se poate lauda acum cu un total de 523 cai putere si 300 de kilometri pe ora (de la 408 CP si 250 km/h).

Nici varianta E400 nu se prezinta mai rau din acest punct de vedere, valorile maxime ale propulsorului V6 twin-turbo urcand cu 52 CP si 70 Nm, de la 333 si 480 la 385 de cai putere si 550 de Newton-Metri - cifre si numere arhisuficiente pentru ca acul vitezometrului sa se "inhame" la o viteza de 280 de kilometri pe ora (de la 250 de kilometri pe ora).

Intr-un final, modelul Mercedes E350 CDI Bluetec s-a ales cu 310 CP si 700 Nm (de la 256 CP si 620 Nm), in timp ce versiunea E200 CGI vine cu 220 CP si 360 Nm (de la 184 CP si 270 Nm). Cat despre varianta E250 CGI, 239 CP si 400 Nm joaca acum rolul de atractii principale.

Mercedes E-Class by Carlsson

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Mercedes E-Class by Carlsson
mai multe