Modificarile l-au costat peste 24.000 de euro. Acum conduce un Mercedes cu 800 de cai putere sub capota

  • Motor V8 twin-turbo cu 585 CP
  • Turbine mai mari si evacuare din otel inoxidabil
  • 800 CP si 1100 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la G-Power au tunat un Mercedes-AMG GLE 63 S. Motorul V8 twin-turbo livreaza ambelor punti 800 de cai putere si un cuplu maxim de 1.100 Nm, cu peste 200 de cai mai mult decat versiunea standard.

Cererile tot mai diverse ale clientilor de SUV-uri a dus la nasterea asa-numitelor modele de nisa. Printre cele mai populare sunt SUV-urile coupe, cu alte cuvinte un vehicul cu garda inalta la sol care imbina sportivitatea cu utilitatea si care permite rularea pe teren accidentat.

Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power

In cele mai multe cazuri, clientii au la dispozitie inclusiv versiuni de performanta ale acestora, spre exemplu BMW X6 M sau Mercedes-AMG GLE 63 S. Acesta din urma ofera un motor V8 twin-turbo care livreaza ambelor punti 585 de cai putere si 760 Nm cuplu.

Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power

Proprietarul acestui exemplar a vrut insa mai mult de la SUV-ul sau, asa ca l-a dat pe mana celor de la G-Power. Dupa ce au montat turbine mai mari, un sistem de evacuare mai putin restrictiv, au optimizat cateva componente si au resoftat ECU, specialstii germani au reusit sa extraga din unitatea V8 alti 225 de cai putere.

Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power

Asta inseamna ca cel de la volan are acum la dispozitie 800 de cai putere si un cuplu impresionant de 1.100 Nm. Tunerul nu a spus nimic despre noile performante, dar un GLE 63 S stock atinge 100 de km/h in 4.2 secunde. A precizat totusi ca limitatorul de viteza a fost scos asa ca viteza maxima depaseste acum 280 km/h.

Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power

Aceste modificari nu sunt deloc ieftine. Spre exemplu, toate imbunatatirile de sub capota costa 19.130 de euro, sistemul de evacuare din otel inoxidabil costa alti 4.600 de euro iar scoaterea limitatorului se face pentru 595 de euro. Acestora li se alatura si cateva modificari de ordin estetic, cele mai vizibile fiind jantele Hurricane RR cu diametrul de 23 inch finisate in negru.

Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-AMG GLE 63 S de la G-Power
mai multe