N-o fi el cel mai tare crossover de la BMW. Dar cu ajutorul nemtilor de la Dahler devine destul de interesant

  • Dahler a tunat intreaga gama X1
  • Cel mai puternic benzinar dezvolta acum 270 de cai putere
  • De cealalta parte avem versiunea 25d cu 260 de cai
Distribuie pe Facebook

Tunerul german a dezvoltat un pachet de performanta pentru crossover-ul X1. Toate motorizarile au primit o crestere atractiva de putere, inclusiv varful de gama 25i care dezvolta acum 270 de cai putere.

Piata este plina de piese aftermarket pentru BMW-ul X1, insa in timp ce unii tuneri prefera imbunatatirile extravagante si bodykit-urile extrem de incarcate, altii precum cei de la Dahler, aleg sa nu se complice si propun modificari mai...sa le zicem eficiente.

BMW X1 by Dahler

Spre exemplu, hai sa luam cel mai recent pachet de tuning destinat crossover-ului bavarez. Intai de toate, clientii au la dispozitie cateva sisteme de evacuare custom, seturi de arcuri care sa imbunatateasca manevrabilitatea si sa coboare putin garda la sol, sau jante cu diametrul de 20 de inch.

BMW X1 by Dahler

Asadar, exteriorul nu este deloc diferit de cel al unui X1 standard, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre departamentul tehnic. Specialistii germani nu au specificat ce modificari le-au adus propulsoarelor, insa versiunile 18i si 20i au ajuns sa dezvolte 158, respectiv 223 de cai putere. Inainte, acestea dispuneau de 140 si de 192 de cai.

BMW X1 by Dahler

In partea superioara a gamei regasim varianta X1 25i, cu al sau propulsor de 2.0 litri pe benzina si 231 de cai putere. Dupa ce paraseste atelierele Dahler, acesta va fi capabil de 270 de cai si de 420 Nm cuplu (initial avea 350 Nm). Disponibil numai in compania unei transmisii automate Steptronic sau Steptronic Sport, acesta atinge 100 de km/h in 6,5 secunde (din fabrica).

BMW X1 by Dahler

Pentru amatorii de motorizari diesel, BMW-ul X1 vine in primul rand cu versiunea 16d. Aceasta nu impresioneaza cu performante de invidiat, in contextul in care are 116 cai putere, dar nemtii de la Dahler i-au mai stors cativa pentru a avea 135 de cai.

BMW X1 by Dahler

Avem apoi X1 18d. In versiunea de baza, acesta dezvolta 150 de cai putere, insa acum se poate lauda cu 24 de cai in plus. Cat despre 20d, puterea acestuia a crescut de la 190 la 226 de cai putere.

BMW X1 by Dahler

Ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, este X1 25d. Inainte ca specialistii Dahler sa-si puna mintea cu el, acesta dispunea de 231 de cai putere, insa acum ii ofera soferului 260 de cai cu care sa se joace pe sosea sau pe un teren ceva mai accidentat.

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

BMW X1 by Dahler

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze BMW X1 by Dahler
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2018