Nemtii au tunat primul motor diesel cu patru turbine. Uite care sunt rezultatele

Nemtii au tunat primul motor diesel cu patru turbine. Uite care sunt rezultatele
  • Primul pachet de tuning pentru noul BMW X5 vine de la mcchip-dkr
  • Nemtii s-au orientat asupra versiunii de motorizare M50d
  • Propulsorul diesel cu patru turbine ofera acum pana la 515 CP
Distribuie pe Facebook

In configuratia de baza, unitatea cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri ofera nici mai mult, nici mai putin de 400 CP.

Dupa luni intregi de asteptare, industria tuningului a venit cu primele modificari destinate noului BMW X5. Printre companiile care s-au incumetat sa-si incerce norocul cu cea mai recenta generatie a SUV-ului bavarez se numara si...

... mcchip-dkr. Specialistii atelierului din Mechernich s-au ocupat exclusiv de imbunatatirea versiunii de top pentru piata auto din Europa, M50d, a carei motorizare cu sase cilindri in linie si patru turbine dezvolta 400 CP.

BMW X5 M50d modificat de mcchip-dkr

O simpla optimizare a unitatii de control face propulsorul diesel cu o capacitate de trei litri sa urce pana la 470 CP, ceea ce reprezinta o crestere de 70 CP. Indeajuns pentru ca acul vitezometrului sa atinga, mai nou, chiar si 280 km/h.

Pentru clientii care isi doresc mai mult decat atat, specialistii atelierului mcchip-dkr din Mechernich au pregatit si un al doilea pachet de tuning. Unul care ii permite modelului BMW X5 M50d sa produca undeva in jurul a 515 CP.

La fel de puternic precum un Ferrari 430 Scuderia, SUV-ul bavarez reuseste sa atinga acum o viteza maxima de 285 km/h. In plus, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h ar trebui sa coboare sub cinci secunde.

In ceea ce priveste preturile de achizitie, situatia sta in felul urmator. Primul nivel de performanta oferit de specialistii atelierului mcchip-dkr din Mechernich costa 1.399 euro, pe cand al doilea este cu aproape 300 euro mai scump.

Nimic scump sau ingrijorator, mai ales daca tinem cont de costul de achizitie al unui BMW X5 M50d nou-nout, de ultima generatie. Putin peste 92.000 de dolar, daca este sa ne raportam exclusiv la piata auto din Romania.

BMW X5 M50d modificat de mcchip-dkr

BMW X5 M50d modificat de mcchip-dkr

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2019