Nici n-a trecut mult. Acesta este primul Corvette TWIN-TURBO de ultima generatie

Nici n-a trecut mult. Acesta este primul Corvette TWIN-TURBO de ultima generatie
  • Primul Corvette C8 twin-turbo
  • Momentan are 650 de cai putere la roata
  • Hennessey vrea sa extraga pana la 1200 CP din motorul V8
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey Performance au dezvoltat deja un pachet twin-turbo pentru noul Chevrolet Corvette C8. In versiunea de top, pachetul va extrage pana la 1200 de cai putere din motorul V8.

A opta generatie Chevrolet Corvette, pentru prima data cu motor pozitionat central, incepe sa ajunga la clientii de peste Ocean. Inclusiv cei de la Hennessey Performance au comandat un exemplar si ghici ce? Deja i-au montat doua turbine si l-au masurat pe dyno.

Potrivit celei de-a doua filmari, masina are aproape 650 de cai putere la roata, dar tine minte ca proiectul este doar la inceput. Texanii mai au mult de munca pentru a-l calibra asa cum trebuie si de-abia apoi il vor pune in vanzare.

Pentru inceput, pachetul americanilor va include un sistem de evacuare custom si ulterior clientii vor putea opta si pentru un compresor mecanic care sa ridice puterea la circa 700 de cai putere.

Montarea celor doua turbine va reprezenta versiunea de top a pachetului de tuning, lucru care va creste in final puterea motorului V8 la 1.200 de cai putere.

Din fabrica, unitatea V8 LT2 de 6.2 litri dezvolta 497 de cai putere la 6.450 de rotatii pe minut si 630 Nm la 5.150 rpm. Cu pachetul optional Z51, puterea urca la 502 CP si 637 Nm, caz in care repriza 0-100 de km/h dureaza mai putin de 3 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe