Nimeni nu se astepta la asta. Ce ascunde sub capota acest Nissan Navara

Nimeni nu se astepta la asta. Ce ascunde sub capota acest Nissan Navara
  • Cel mai nebun Nissan Navara al planetei vine din America
  • Exemplarul cu pricina ascunde sub capota motorul unui GT-R
  • Unitatea V6 turbo dezvolta acum peste 800 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Prizele uriase de aer ce decoreaza partea frontala a caroseriei sau discurile de dimensiuni generoase din echiparea sistemului de franare iti vor da numaidecat de gandit, insa care ar fi fost sansele ca sub capota acestui Nissan Navara sa se ascunde un V6 twin-turbo de 3.8 litri si peste 800 de cai putere.

In timp ce intreaga planeta urmarea cu sufletul la gura dezvaluirea noului Nissan GT-R 2017, britanicii de la Severn Valley Motorsport se intrebau... ce anume sa mai faca cu motorul actualei versiuni a supercarului japonez.

Dupa mai multe idei nastrusnice si discutii in contradictoriu, specialistii celebrei companii de tuning din Shropshire au ajuns in cele din urma si la o concluzie comuna: sa foloseasca un Navara drept piedestal pentru unitatea twin-turbo in sase cilindri.

Numai ca inainte de a fi introdus sub capota camionetei nipone, propulsorul de 3.8 litri a fost trecut printr-un tratament care-i permite sa produca acum peste 800 de cai putere - sau, daca vrei, cu 235 CP mai mult decat noul R35 2017.

Asa se face ca, spre deosebire de celelalte exemplare care circula pe strazile planetei, acest Nissan Navara se poate lauda cu o viteza maxima de aproximativ 320 de kilometri pe ora, performanta demna mai degraba de un supercar decat de o autoutilitara.

Tinand cont de noile cifre si numere, numeroase modificari au fost operate si la nivelul trenului de rulare, britanicii de la SVM putand imprumuta de la acelasi Nissan GT-R si cutia de viteze, franele sau sistemul de tractiune integrala.

Intr-o alta ordine de idei, singurele limite sunt date de imaginatia si, totodata, bugetul clientului, specialistii celebrei companii de tuning din Shropshire dezvaluind ca pot livra camioneta nipona alaturi chiar si de o transmisie manuala sau un sistemul de tractiune spate.

Si tindem sa-i credem pe cuvant, despre experienta si nebunia celor de la Severn Valley Motorsport vorbind inclusiv un Nissan Qashqai pus in miscare de un V6 twin-turbo de 4.1 litri capabil sa dezvolte peste 1.000 de cai putere.

Nissan Navara cu motor de GT-R

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2016