Noi un asemenea Volkswagen nu am mai vazut pana acum. Are doua motoare W12 sub 'capota'!

  • Acest Volkswagen Lupo ascunde sub "capota" doua motoare
  • Modelul german a primit doua unitati W12 de sase litri
  • Al doilea propulsor a fost montat in locul banchetei
Distribuie pe Facebook

Chiar daca sunt extrem de rare, automobilele echipate de Volkswagen cu o motorizare in 12 pistoane nu mai reprezinta chiar o noutate absoluta. Insa un model al companiei germane cu doua unitati W12 sub capota, ei bine... noi asa ceva nu am mai vazut pana acum.

Un benzinar cu capacitatea cilindrica de 1.598 de centimetri cubi, undeva in jurul a 125 de cai putere si putin peste opt secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h. Sunt caracteristicile celui mai sportiv Lupo vandut vreodata de compania Volkswagen, modelul Lupo GTI.

Propunerea automobilului german de dimensiuni mici, in configuratia de serie, paleste insa in comparatie cu ceea ce ofera varianta pusa la punct de un oarecare Andre Potzsch. Exemplarul acestuia are cateva chestii in comun cu Phaeton si, in acelasi timp, Touareg W12.

Iar acum ne referim, evident, la motorizarea aspirata cu 12 pistoane, de sase litri, instalata de doua ori in cazul de fata. Sa nu care cumva sa ne intelegi gresit: meniul cu pricina include o unitate W12 sub capota si inca una pozitionata strategic in locul banchetei spate.

Drept urmare, acest Volkswagen Lupo este insotit la cursele de acceleratie si show-urile de tuning din Europa de... 24 de cilindri. Puterea maxima se ridica la 900 CP, cele doua propulsoare de 5.998 de centimetri cubi fiecare fiind pastrate complet stock, fara modificari.

Andre Potzsch nu se afla chiar la prima astfel de experienta cu modelul de dimensiuni mici al companiei germane. Anterior, el a optat pentru o configuratie cu motorul V8 de 4.2 litri al limuzinei Audi A8, cuplat la sistemul de tractiune integrala pentru un maximum de performanta.

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Volkswagen Lupo cu motor W12

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Volkswagen Lupo cu motor W12
mai multe