Noua Alpina B7 Bi-Turbo, sau cum sa calatoresti cu 330 de km/h inconjurat de lux

Noua Alpina B7 Bi-Turbo, sau cum sa calatoresti cu 330 de km/h inconjurat de lux
  • Alpina a publicat performantele noului B7 Bi-Turbo
  • Limuzina atinge o viteza maxima de 330 km/h
  • Propulsorul V8 twin-turbo dezvolta 600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Tunerul de casa al bavarezilor de la BMW s-a hotarat intr-un final asupra performantelor limuzinei B7 Bi-Turbo. Acestea nu sunt numai impresionante ci ii pot asigura si titlul de cea mai rapida masina cu patru usi din lume.

Specialistii Alpina au stiut intotdeauna cum sa sublinieze si mai mult caracterul sportiv al modelelor BMW, fie ca vorbim de coupe-uri, decapotabile sau chiar limuzine in adevaratul sens al cuvantului.

Alpina B7 Bi-Turbo

Cel mai recent proiect al nemtilor este varful de gama B7 Bi-Turbo, sau cu alte cuvinte, cea mai rapida masina in patru usi din lume. Pana acum, tunerul s-a tot razgandit in privinta performantelor, insa cu prilejul lansarii modelelului pe piata din Marea Britanie s-a decis sa publice cifrele finale.

Alpina B7 Bi-Turbo

Astfel aflam ca uriasul propulsor de 4.4 litri V8, twin-turbo, dezvolta 600 de cai putere si 800 Nm cuplu si ca cele doua turbine twin-scroll au o presiune de 1.2 bar. Acceleratia de la 0 la 96 de km/h se realizeaza in fix 4 secunde iar acul vitezometrului se opreste acum in dreptul valorii de 330 de km/h. La momentul lansarii din cadrul Salonului Auto de la Geneva, Alpina sustinea ca B7-le are o viteza maxima de 310 km/h.

Alpina B7 Bi-TurboAlpina B7 Bi-Turbo

"Uzina" de sub capota are nevoie de o racire corespunzatoare asa ca inginerii au imbunatatit sistemul existent. Deasemenea, transmisia automata ZF cu opt trepte a fost recalibrata iar convertizorul de cuplu este acum mai mare.

Alpina B7 Bi-Turbo

Englezii vor putea configura noua Alpina B7 Bi-Turbo exclusiv cu tractiune spate, ampatament marit, suspensie pneumatica, functia Active Roll Stabilisation si virarea activa cu rotile din spate.

Alpina B7 Bi-Turbo

Gary Lott, managerul Alpina GB, a declarat ca "Acolo unde conditiile de drum o vor permite, proprietarii noului B7 Bi-Turbo vor calatori pe distante lungi cu acea viteza legendara, cu prietenii si familia, intr-un confort remarcabil."

Alpina B7 Bi-Turbo

Alpina B7 Bi-Turbo

Alpina B7 Bi-Turbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Alpina B7 Bi-Turbo
mai multe