Noul B5 Bi-Turbo ofera 600 CP si 800 Nm, anunta oficialii Alpina

Noul B5 Bi-Turbo ofera 600 CP si 800 Nm, anunta oficialii Alpina
  • Alpina publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului B5 Bi-Turbo
  • Modelul bavarez aduce acum in prim plan un motor V8 bi-turbo de 4.4 litri si 600 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora dureaza aproximativ 4.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Momentele in care germanii de la Alpina ies in public pentru a ne vorbi despre ultimele lor realizari sunt destul de rare, insa asteptarea merita de absolut fiecare data.

Era mijlocul lunii septembrie atunci cand am auzit ultima oara de cei de la Alpina, iar oficialii celebrei companii germane de tuning se pregateau sa anunte in fata lumii intregi o noua creatie demna de intreaga noastra atentie.

Doua luni mai tarziu, situatia se repeta, B3-ul Bi-Turbo prezentat pe-atunci fiind scos de sub lumina reflectoarelor si inlocuit cu modelul B5 Bi-Turbo. Model care, asa cum o sugereaza si denumirea sa, are la baza BMW-ul Seria 5.

Ce se intampla insa cu proiectul celor de la Alpina si ce vesti are de anuntat? Nimic "interesant", exceptand faptul ca al sau V8 bi-turbo de 4.4 litri produce acum nici mai mult, nici mai putin de 600 de cai putere si 800 de Newton-Metri.

Alpina B5 Bi-Turbo

Alpina B5 Bi-Turbo

Asadar, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza, mai nou, doar 4.2 secunde pentru a deveni realitate, pe cand pragul celor 200 de kilometri pe ora este strapuns - cu pornire de pe loc, de la 0 km/h, in aproximativ 12.7 secunde.

Nici despre valoarea din dreptul vitezei maxime nu avem motive serioase de ingrijorare, modelul B5 Bi-Turbo 2016 reusind sa se avante, fara nici un fel de problema minora sau majora, pana la exact 328 de kilometri pe ora.

Iar aceasta-i doar o mica parte a unui mai mare intreg, proiectul celor de la Alpina dispunand inclusiv de un diferential cu alunecare limitata, o suspensie cu amortizare ajustabile sau un sistem de franare de dimensiuni generoase.

Alpina B5 Bi-Turbo

Referitor la meniul estetic, modelul B5 Bi-Turbo 2016 ofera acelasi echilibru intre eleganta si sportivitate precum predecesorul sau, prelungirile subtile de la nivelul spoilerelor si jantele cu design multispita fiind livrate la pachet...

... alaturi de insertii de piele fina, ornamente realizate din lemn masiv si, nu in ultimul rand, aceleasi tehnologii de ultima ora ce insotesc si automobil aflat la baza, in special versiunea imbunatatita a BMW-ului Seria 5 F10, bineinteles.

Spre deosebire insa de acesta, proiectul celor de la Alpina porneste de la un pret de 108.600 euro, cei care prefera varianta Touring fiind nevoiti sa scoate din buzunare un plus de 3.300 euro sau, daca vrei, un minimum de 111.900 euro.

Alpina B5 Bi-Turbo

Alpina B5 Bi-Turbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Alpina B5 Bi-Turbo
mai multe