Noul P-51 Mustang de la Roush are 727 de cai si un V8 supraalimentat

Noul P-51 Mustang de la Roush are 727 de cai si un V8 supraalimentat
  • Roush a prezentat noul proiect botezat P-51 Mustang
  • Muscle-car-ul dezvolta 727 de cai putere si 826 Nm cuplu
  • Va fi replicat in doar 51 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Tunerul american tocmai a lansat cel mai puternic proiect din istoria brand-ului. Botezat P-51 Mustang, acesta include mai multe imbunatatiri estetice dar si o crestere a puterii motorului V8.

Pentru pasionatii de aviatie, P-51 Mustang este unul dintre cele mai performante avioane de vanatoare care au zburat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acum, acest nume legendar a fost imprumutat de americanii de la Roush, pentru cel mai nou proiect al lor.

Acesta are la baza cea mai recenta generatie Ford Mustang, si propune mai multe elemente aerodinamice, o parte frontala redesenata, prize de aer pe capota si pe laterale, jante de 19 inch Weld Racing, o aripa spate din fibra de carbon si nu in ultimul rand un sistem de evacuare activ.

P-51 Mustang by Roush

Scaunele sunt imbracate in piele Amaretto Tuscany iar detaliile care iti sar imediat in ochi sunt nuca rosie a schimbatorului de viteze, noul desen al instrumentarului de bord, covorasele speciale, pragurile iluminate si placutele personalizate care atesta exclusivitatea acestui model.

P-51 Mustang by Roush

Cele mai importante imbunatatiri se regasesc desigur sub capota, acolo unde propulsorul V8 de 5.0 litri este ajutat de un supercharger de 2.3 litri Eaton TVS pentru a dezvolta 727 de cai putere si 826 Nm cuplu. Aceasta configuratie poate fi acompaniata fie de o transmisie automata, fie de una manuala.

Tunerul american va construi doar 51 de astfel de masini, iar pentru fiecare exemplar, clientii vor trebui sa scoata din buzunare 42.500 de dolari. Desigur, pretul Mustang-ului standard nu intra in ecuatie. Partea buna este ca Roush ofera trei ani garantie sau 57.936 de kilometri, asa ca investitia finala este intr-un fel sigura.

P-51 Mustang by Roush

Distribuie pe Facebook
mai multe