Nu mai au scapare. Camere cu inteligenta artificiala pentru amendarea soferilor care folosesc telefonul la volan

Nu mai au scapare. Camere cu inteligenta artificiala pentru amendarea soferilor care folosesc telefonul la volan
  • Camere cu inteligenta artificiala pentru soferii care folosesc telefonul la volan
  • Se intampla in statul australian New South Wales
  • Amenda este scrisa tot de catre un politist
Distribuie pe Facebook

Nu, nu se intampla in Romania, ci in Australia. Dupa ce un astfel de program pilot a dat roade, autoritatile din statul australian New South Wales vor sa-l extinda si sa instaleze si mai multe camere inteligente.

Folosirea telefonului mobil in timpul condusului este o practica aspru pedepsita in cele mai multe tari civilizate si de luna viitoare, mai exact din 12 octombrie, vor fi amendati si soferii romani care obisnuiesc sa scrie mesaje sau sa-si verifice paginile de socializare atunci cand sunt la volan.

Pentru a-i prinde in fapt insa va fi nevoie de prezenta unui politist la fata locului care sa constate abaterea si sa aplice masurile corespunzatoare.

Australienii vor sa fie siguri ca nu le scapa niciunul, asa ca vor sa-i amendeze pe conducatorii auto care folosesc telefonul mobil la volan cu ajutorul camerelor video cu inteligenta artificiala.

Autoritatile din statul New South Wales au lansat cu ceva timp in urma cu program pilot care presupunea instalarea a doua unitati, fiecare cu cate doua camere inteligente (una care sa citeasca numarul de inmatriculare si una care sa urmareasca daca soferul tine ambele maini pe volan).

In aceasta perioada, cele doua unitati au scanat peste 8.5 milioane de masini si aproximativ 100.000 de soferi au fost amendati. In urma acestui succes, autoritatile au anuntat acum ca vor sa extinda programul la 45 de unitati pana la finalul anului, multe dintre ele urmand sa fie mobile.

Desi soferul este prins in fapt cu ajutorul acestor camere, decizia finala si cuantumul amenzii este stabilit tot de catre un politist.

Legea din aceasta tara interzice folosirea telefonului mobil la volan chiar si atunci cand esti blocat in trafic, stai la semafor sau astepti la un restaurant cu drive-through. Autoritatile vor acum sa revizuiasca legea pentru a le permite totusi soferilor sa plateasca cu telefonul mobil la acest tip de restaurante.

In prezent, acestia sunt obligati sa puna masina in Park, sa opreasca motorul si abia apoi pot utiliza telefonul fara sa rise o amenda.

Distribuie pe Facebook
mai multe