NU o sa-ti vina sa crezi ca e real. Ce se ascunde sub capota acestui BMW Z4

NU o sa-ti vina sa crezi ca e real. Ce se ascunde sub capota acestui BMW Z4
  • Un BMW Z4 cu motor V10 a fost scos la vanzare in Germania
  • Masina bavareza imprumuta unitatea de 8.3 l a vechiului Viper
  • Clientul va avea de platit o suma care se ridica la 49.500 euro
Distribuie pe Facebook

Nu te lasa pacalit de inscriptia V10 de la nivelul placutei de inmatriculare. Aceasta spune doar o mica parte din fascinanta poveste a modelului bavarez.

Adevarul este ca un BMW Z4 cu o motorizare in zece cilindri sub capota nu mai reprezinta chiar o noutate absoluta, un astfel de cocktail incercand cel putin un posesor al automobilului bavarez.

Daca acela a mers insa pe mana unitatii de cinci litri ce a propulsat la viata ei modele precum M5 sau M6, eroul nostru s-a orientat catre un motor pe care nu il intalnesti prea des la proiectele de tuning bazate pe masini europene.

Fara niciun fel de alta introducere sau prezentare, acest BMW Z4 Coupe de prima generatie se bucura de prezenta la datorie a unui V10 cu capacitate cilindrica de... 8.285 centimetri cubi, pe care s-ar putea sa ti-l amintesti de la Viper-ul construit pana prin anul 2007.

BMW Z4 cu motor de 8.3 litri

Noua este, deloc surprinzator, si cutia de viteze, livrarea celor 550 de cai putere si 750 de Newton-Metri proaspat aparuti in peisaj catre rotile spate facandu-se prin intermediul unei manuale in sase trepte de la compania Tremec.

Pentru cei care se temeau in legatura cu kilogramele aduse de motorizarea anterior mentionata, automobilul bavarez cantareste acum 1.398 kg - impartiti intre cele doua punti aproape frateste (51%-49%).

Minunatiile acestui BMW Z4 Coupe de prima generatie nu se opresc aici, lista cu bunatati propunand si un set de etriere cu sase pistonase preluate de la un Audi R8, dar si numeroase detalii unicat, precum radiatorul din aluminiu.

BMW Z4 cu motor de 8.3 litri

La baza intregului proiect sta o celula de siguranta similara celor intalnite la masinile de curse, sub aceeasi caroserie scapata aproape neatinsa facandu-si veacul un volan si doua scaune racing, plus centuri de tip ham cu prindere in sase puncte si... si, ei bine, cam atat.

Cea mai frumoasa parte cu privire la automobilul bavarez este ca acesta se afla in cautarea unei noi case, actualul sau proprietar sperand sa obtina pe el un cec de 49.500 de euro. Daca va da gres, numai lucruri bune se vor intampla.

Si asta pentru ca impresionantul BMW Z4 Coupe cu motor de Dodge Viper va fi trecut printr-un nou set de modificari, anuntul de vanzare vorbind despre un compresor mecanic si un minus de 100 kilograme.

BMW Z4 cu motor de 8.3 litri

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze BMW Z4 cu motor de 8.3 litri
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2016