Nu si-a permis un Mercedes CLK GTR asa ca l-a construit singur. Nu i-a prea iesit

Nu si-a permis un Mercedes CLK GTR asa ca l-a construit singur. Nu i-a prea iesit
  • Replica dupa CLK GTR
  • 28 de exemplare originale, inclusiv 2 prototipuri
Distribuie pe Facebook

Un american si-a construit propriul sau Mercdes-Benz CLK GTR. Asa cum bine poti observa in imaginile alaturate, surprinse intr-o parcare, nu i-a prea iesit.

Campionatul Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, sau pe scurt DTM, a fost inchis in 1996 dupa plecarea celor de la Alfa Romeo si Opel. Nemaiavand unde sa concureze, Mercedes-Benz si-a indreptat atentia spre o noua provocare: FIA GT.

Aici avea sa concureze cu brand-uri ca Porsche sau Ferrari iar pentru asta avea nevoie de o masina pe masura. Dupa modelul celebrului Porsche 911 GT1, Mercedes-Benz a insarcinat divizia AMG cu dezvoltarea unei masini de curse care sa pastreze, pe cat posibil, aspectul uneia de strada.

Replica CLK GTR

Asa s-a nascut legendarul Mercedes-Benz CLK GTR. Pentru a putea fi omologat, nemtii erau obligati sa lanseze si un model de strada astfel ca au fost asamblate 28 astfel de unitati, inclusiv doua prototipuri.

Vorbim de o masina de curse cu care puteai circula pe sosea, un super bolid al carui pret ajungea la acea vreme la putin peste 1.5 milioane de dolari.

Asadar, nu multi isi permiteau asa ceva, dar cu putina imaginatie iti poti construi propriul CLK GTR. Un american a incercat dar...nu i-a prea reusit, dupa cum bine poti observa in imaginile alaturate.

Replica CLK GTR

Proiectul sau este un E-Class W210 la baza, caruia i-a montat un spoiler frontal extins, o aripa spate asemanatoare cu cea a versiunii originale, jante spitate iar usile din spate au fost acoperite cu niste prize de aer rudimentare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2020