O avea el 45 de ani, dar ce se afla sub capota acestui Datsun 240Z te va face sa-l vrei la tine in parcare

O avea el 45 de ani, dar ce se afla sub capota acestui Datsun 240Z te va face sa-l vrei la tine in parcare
  • Datsun-ul 240Z isi cauta un nou proprietar
  • Masina a trecut printr-un amplu proces de modificare
  • Motorul a fost inlocuit cu unul de provenienta germana
Distribuie pe Facebook

Un Datsun 240Z din 1971 isi cauta acum un nou proprietar. Masina veche de 45 de ani se prezinta in stare buna, iar motorul original a fost inlocuit cu ceva...nemtesc.

Nissan-ul S30, cunoscut in Japonia ca Nissan Fairlady Z, si in alte piete ca Datsun 240Z, a fost produsa de constructorul japonez intre anii 1969 si 1978, si este una dintre cele cunoscute modele care au parasit poarta fabricii din Hiratsuka, Kanagawa.

Datsun 240Z

In timp ce unii pasionati vor sa puna mana pe un astfel de exemplar si sa il pastreze stock, cei mai multi vad un potential enorm si il transforma intr-un monstru pe patru roti. Deoarece motorul original de 2.4 litri si 151 de cai putere nu te lasa tocmai cu gura cascata, acesta este de cele mai multe ori inlocuit cu propulsoare mai potente: 2JZ, RB26, sau chiar V8-uri americane.

Datsun 240Z

Exemplarul care isi cauta acum un nou proprietar a trecut printr-un amplu proces de modificare, de la jantele Rota Shakotan, arcurile Eibach, admisie custom din fibra de carbon , si pana la motorul care, se abate de la regula clasica.

Datsun 240ZDatsun 240Z

Actualul proprietar nu a optat pentru un agregat japonez, nici chiar american, ci pentru unul nemtesc. Mai exact, pentru motorul S50 de 3.0 litri, al unui BMW M3 din 1995. Acesta a fost complet refacut, si dezvolta 240 de cai putere si 305 Nm cuplu, fiind vorba de versiunea destinata pietei de peste ocean.

Datsun 240Z

Puterea este transmisa puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze manuala ZF, in 5 trepte, imprumutata de la acelasi M3.

Avand in vedere varsta de 45 de ani, acest Datsun 240Z se prezinta intr-o stare buna, cu putine urme de rugina la exterior, dar americanul care acum o vinde sustine ca masina mai are nevoie de putina atentie din partea viitorului proprietar.

Datsun 240Z

Si acum, pretul. Aceasta legenda a masinilor japoneze care imbina cultura auto asiatica cu ingineria germana, iti va scoate din buzunar 8.500 de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Datsun 240Z
mai multe