Porschele care a innebunit Polonia: are 1000 Nm si cutie manuala

Porschele care a innebunit Polonia: are 1000 Nm si cutie manuala
  • Cel mai nebun Porsche 911 Turbo din Polonia ascunde 800 CP sub capota
  • Supercarul german se remarca la exterior printr-un kit inspirat de 997-le GT3 RS
  • Interiorul propune o combinatie interesanta de piele maronie si fibra de carbon
Distribuie pe Facebook

Chiar daca Polonia nu se poate lauda cu aceeasi traditie in materie de tuning precum Japonia sau America, asta nu inseamna neaparat ca fosta tara comunista dezamageste la capitolul proiecte memorabile. Ba dimpotriva.

Arata ca un oricare alt Porsche 997 GT3 RS, atragand atentia celor din jur in special prin dimensiunea eleronului posterior. Nici prizele de aer intalnite in echiparea spoilerului fata, extensiile proeminente ce insotesc aripile laterale sau evacuarea sport montata central nu sunt insa detalii pe care sa vrei sa le ignori.

Pentru ca, vezi tu, odata starnita, furia supercarului german nu mai poate fi stapanita sau oprita. Explicatia? Toate acele elemente de caroserie anterior mentionate reprezinta mai degraba o momeala pentru necunoscatori, proiectul de tuning din cazul de fata avand la baza, de fapt si de drept, un... 911 Turbo.

Porsche 911 de 800 CP din PoloniaPorsche 911 de 800 CP din Polonia

Porsche 911 de 800 CP din Polonia

Un 911 Turbo al carui motor bi-turbo de 3.8 litri a trecut prin multiple stagii de dezvoltare si testare, setarea finala fiind sinonima cu un total de 800 CP si 1.000 Nm. Care, oarecum surprinzator, ajung la anvelopele Pirelli PZero Corsa din dotare prin intermediul unei - atentie!, transmisii manuale cu sase trepte de viteza.

Chiar si asa, sprintul 96 - 200 km/h dureaza aproximativ 4.3 secunde, supercarul german fiind astfel cu aproximativ jumatate de secunda mai rapid decat un Bugatti Veyron. Da, acel Bugatti Veyron care a schimbat complet modul in care priveam, privim si vom primi in continuare, de-acum in colo, masina.

Lasand insa in urma comparatiile directe sau indirecte si revenind la lista cu imbunatatiri suferita de acest Porsche 911 Turbo, nu putem sa nu ne exprimam admiratia cu privire la modul in care a fost decorat interiorul - pielea maronie si fibra de carbon fac o echipa perfecta, de vis, daca este sa ne intrebi pe noi.

Intr-adevar, pana la urma urmei aveam de-a face cu un proiect de tuning care a inghitit peste 100.000 de dolari in modificari, dar nu intotdeauna banii (multi) vin impreuna, la pachet, alaturi de un bun gust precum in cazul de fata.

Porsche 911 de 800 CP din Polonia

Porsche 911 de 800 CP din Polonia

Porsche 911 de 800 CP din Polonia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Porsche 911 de 800 CP din Polonia
mai multe