Poti sa uiti de orice masina noua. Un CHARGER din '69 cu motor modern de 707 cai putere este tot ce ai nevoie

  • Este un restomod
  • Bazat pe un Charger din 1969
  • Motorul este imprumutat de la un Challenger Hellcat
Distribuie pe Facebook

Acest Dodge Charger din 1969 a fost restaurat si imbunatatit cu piese moderne, astfel ca vorbim despre un restomod. Printre acestea se numara si un motor V8 cu 707 cai putere imprumutat de la un Challenger Hellcat.

Alaturi de Ford-ul Mustang si alte cateva modele, Dodge-ul Charger este unul dintre cele mai populare si dorite muscle car-uri din istorie. Vanzarile nu au fost deloc incurajatoare la inceput, insa odata cu aparitia unui Charger botezat "General Lee" in filmul "The Dukes of Hazard" acestea au explodat.

Dodge Charger Hellcat

Lumea nu s-a mai saturat de Charger, dovada ca si in ziua de azi este extrem de cautat. Un exemplar in stare buna este greu de gasit, insa nu te opreste nimeni sa apelezi la restauratori. Mai mult decat atat, poti sa-ti transformi muscle car-ul intr-un restomod, si asa impaci si capra si varza. Ai o masina cu o caroserie emblematica si piese moderne.

Dodge Charger Hellcat

Un astfel de exemplu este si masina din aceste imagini, construita special pentru un jucator al echipei de baschet New Orleans Pelicans. Costurile au ajuns pana aproape de 250.000 de dolari, insa Chargerul din '69 a fost mai intai de toate dezmembrat complet si restaurat pana la ultimul surub.

Dodge Charger Hellcat

Au urmat apoi mai multe imbunatatiri moderne, inclusiv un sistem de franare mai performante, jante din aliaj, cromate si o evacuare Magnaflow. Interiorul este deasemenea plin de surprize de ultima generatie, inclusiv sistem de infotainment, pornire la buton sau aer conditionat automat.

Dodge Charger Hellcat

Cea mai notabila modificare se regaseste fara indoiala sub capota, acolo unde sta ascuns un propulsor V8 HEMI de 6.2 litri, imprumutat de la un Dodge Challenger Hellcat. Nu stim daca si acesta a fost modificat la randul sau in vreun fel, insa din fabrica vine cu 707 cai putere si 881 Nm cuplu.

Dodge Charger Hellcat

Tractiune este pe puntea spate, iar pentru o transmitere cat mai optima a puterii, atelierul care s-a ocupat de acest proiect a folosit o cutie de viteze automata cu opt trepte.

Dodge Charger Hellcat

Dodge Charger Hellcat

Dodge Charger Hellcat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Dodge Charger Hellcat
mai multe