Povestea Mercedes-ului de care lumea a uitat ca exista. Ar fi putut schimba istoria

Povestea Mercedes-ului de care lumea a uitat ca exista. Ar fi putut schimba istoria
  • Povestea Mercedes-ului de care lumea a uitat ca exista
  • Ar fi putut schimba istoria
Distribuie pe Facebook

Ce nu a mers bine si, mai important decat atat, de ce... ei bine, aflam chiar din paragrafele urmatoare.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ doua decenii si jumatate, in ultima parte a anilor '90, primul A-Class din istoria Mercedes a marcat debutul unui nou capitol in povestea companiei cu sediul in Stuttgart. Astazi, hatchback-ul de clasa compacta al celebrului producator german de automobile se afla la cea de-a treia generatie, pe care o pune la dispozitia cumparatorilor alaturi de pana la 421 de cai putere.

Continutul paragrafului anterior ar fi putut fi insa complet diferit daca vechiul 190E s-ar fi vandut, la randul lui, intr-o versiune de caroserie gandita si proiectata special pentru a concura cu Volkswagen Golf.

Mercedes 190E City

De fapt, o astfel de varianta chiar exista in lumea reala. Ce este drept, modelul cunoscut istoriei sub numele de 190E City reprezinta proiectul companiei germane Schulz Tuning, iar producatorul de automobile cu sediul in Stuttgart s-a asigurat, de la bun inceput, ca respectivul hatchback nu se va afisa in public cu insemnele si stemele pe care orice Mercedes le poarta, la interior si exterior, cu mare mandrie.

Inutil de mentionat, nonconformista creatie cu partea din spate imprumutata de la W124 T-Modell nu a reusit niciodata atinga sa bifeze succesul, gurile rele vorbind despre doar patru exemplare fabricate.

Spre deosebire insa de primul A-Class din istorie, proiectul 190E City se poate lauda cu faptul ca este un Mercedes suta la suta autentic, cu o arhitectura cu tractiune spate la baza. Mai mult decat atat, nici motorizarea ascunsa sub capota nu este de ici-colo, inginerii companiei germane Schulz Tuning oferindu-i automobilului producatorului cu sediul in Stuttgart un benzinar I6 de 2.6 litri si 160 de cai.

Mercedes 190E City

Mercedes 190E City

Distribuie pe Facebook
mai multe