Reteta unei nebunii de 70 mii euro: BMWul 330d cu motor tri-turbo si punti de M

Reteta unei nebunii de 70 mii euro: BMWul 330d cu motor tri-turbo si punti de M
  • Cel mai nou tuning destinat vechiului BMW 330d vine de la BBM Motorsport
  • Propunerea companiei germane include un transplant de motor de M550d
  • Meniul continua cu axele de BMW M3, suspensia KW si franele Stoptech
Distribuie pe Facebook

Numarul optiunilor auto cuprinse intre 0 si 70.000 de euro sunt practic nelimitate, insa nu multe dintre modelele pentru care poti opta iti vor oferi aceeasi senzatie precum urmatorul... tuning.

Echipat cu un propulsor turbodiesel de trei litri si aproximativ 245 de cai putere, vechiul BMW 330d E9x a reusit sa adune numerosi adepti de partea sa multumita valorilor din cadrul fisei sale tehnice.

Si chiar daca productia sa a luat sfarsit in urma cu o buna perioada de timp, povestea de succes a automobilului bavarez nu se incheie aici. Sau, mai bine zis, primeste un nou capitol despre care intreaga planeta va vorbi.

BMW 330d de la BBM Motorsport

Un capitol scris de specialistii BBM Motorsport, al carui punct culminat il reprezinta transplantarea propulsorului tri-turbodiesel de trei litri si 381 cai putere ce insoteste, de obicei, BMW-ul M550 xDrive.

Acesta avea sa fie insa doar inceputul, unitatea cu pricina primind toate modificarile necesare urcarii valorilor maxime pana la un total de 440 CP si 850 Nm. Drept urmare, sprintul 0 - 100 km/h dureaza acum exact 4.9 secunde.

Un alt efect al tratamentului cu pricina il reprezinta coborarea timpului necesar realizarii acceleratiei de la 100 la 200 km/h pana la 9.8 secunde, pe cand viteza maxima de 296 km/h pune capat fisei tehnice.

BMW 330d de la BBM Motorsport

Nu insa si listei cu bunatati, acelasi BMW 330d de la BBM Motorsport promitand inclusiv punti de M3 E92, suspensie KW Clubsport, dar si discuri de franare de dimensiuni generoase din gama StopTech.

Din punct de vedere estetic, folia mata de culoare albastra si jantele din aliaj pe 19 inch reprezinta principalele atractii ale exteriorului, in timp ce interiorul ne intampina alaturi de volan sport si scaune Recaro.

Pentru cei care isi faceau griji cu priviri la acest aspect, pretul modificarilor operate este unul pe masura: aproximativ 70.000 de euro, mai bine de jumatate din suma cu pricina indreptandu-se catre transplantul de motor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW 330d de la BBM Motorsport
mai multe