RUF CTR3 - Acum mai puternic si mai rapid ca niciodata

RUF CTR3 - Acum mai puternic si mai rapid ca niciodata
In alta ordine de idei, celebra companie din Pfaffenhausen ne preda o lectie importanta despre cum poti perfectiona perfectiunea.
Distribuie pe Facebook
In urma cu aproximativ patru ani, in 2007, specialistii de la RUF dezvaluiau in fata intregii lumi cel de-al treilea capitol al fascinantei povesti botezate CTR. La acea perioada de vreme, razboiul cailor-putere nu era asa de intens precum cel dus in zilele noastre. Drept urmare, magnificul RUF CTR3 era animat de un motor twin-turbo in sase cilindri, cu o capacitate de 3.8 litri, ce livra celui aflat la volan undeva in jurul a 700 de cai putere si 890 Nm. Destul de impresionant, nu-i asa?

RUF CTR3 - Mai rapid si mai puternic ca niciodata

Totusi, iata ca la aproape jumatate de deceniu de la acel debut rasunator, celebra companie germana simte nevoie sa opereze o serie de modificari asupra performantului sau supercar. Nu vorbim neaparat de modificari majore, ci de o crestere de putere. In alta ordine de idei, celebra companie din Pfaffenhausen ne preda o lectie importanta despre cum poti perfectiona perfectiunea.

RUF CTR3 - Mai rapid si mai puternic ca niciodata

Noul-si-imbunatatitul RUF CTR3 se bucura in continuare de serviciile aceluiasi propulsor in sase cilindri cu o capacitate de 3.8 litri care, la randul sau, se bucura in continuare de prezenta unei perechi de turbine. Diferentele constau insa in numarul cailor putere ascunsi sub capota - 750 acum. De asemenea, cuplul motor a crescut pana la valoarea de 960 Nm, grandioasele cifre fiind trimise rotilor prin intermediul unei cutii secventiale cu sase rapoarte. Alte detalii includ diferential cu alunecare limitata, suspensie special dezvoltata, sistem performant de franare si interior echipat cu roll cage.

RUF CTR3 - Mai rapid si mai puternic ca niciodata

Adaugam ecuatiei noastre o greutate de aproximativ 1.400 kilograme si o aerodinamica de invidiat, iar rezultatul final nu poate fi decat unul rasunator: daca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 3.2 secunde, sprintul de la 0 la 200 km/h se incadreaza in bariera celor 9.6 secunde. Viteza maxima este de 380 km/h, insa variaza in functie de raportul cutiei de viteze.

RUF CTR3 - Mai rapid si mai puternic ca niciodata

Important de specificat: Contrar a ceea ce s-ar putea sa crezi si/sau sa citesti in diferite locuri de pe internet, RUF CTR3 nu are la baza modelul Porsche Cayman!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze RUF CTR3
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2011