Saleen sarbatoreste 35 de ani de activitate cu un Mustang de 780 de cai. Productie limitata la 10 exemplare

Saleen sarbatoreste 35 de ani de activitate cu un Mustang de 780 de cai. Productie limitata la 10 exemplare
  • Saleen implineste 35 de ani de activitate
  • Marcheaza momentul cu un Mustang special
  • Productia este limitata la 10 exemplare
Distribuie pe Facebook

Au trecut 35 de ani de cand a luat fiinta brand-ul Saleen, iar pentru a marca momentul americanii au dezvoltat un Mustang "pe steroizi". Botezat simplu, SA 35, acesta va fi replicat in numai 10 exemplare.

Steve Saleen, un fost pilot de curse american, infiinta in 1983 brand-ul cu acelasi nume, specializat pe construirea de masini si piese de inalta performanta. De-a lungul anilor, Saleen a tunat mai multe modele deja existente (in special Mustang-uri) dar a si dezvoltat cateva masini proprii.

Saleen SA 35

Cel mai cunoscut este fara indoiala Saleen-ul S7, acel supercar al anilor 2000 cu sasiu din otel si materiale compozite, astfel ca avea doar 1.302 kilograme, tractiune spate si motor central de provenienta Ford. V8-ul a fost initial aspirat natural si dezvolta 550 de cai putere, dar in 2005 a fost lansata si o versiune twin-turbo care livra puntii spate 750 de cai putere si putea atinge cel putin teoretic 399 de km/h.

Saleen SA 35

Saleen implineste anul acesta 35 de ani de activitate iar momentul va fi marcat cu un Mustang special, al carui productie va fi limitata la 10 exemplare. Prototipul a fost dezvaluit publicului cu putin timp in urma, este bazat pe Mustang-ul GT model 2019, si a fost botezat simplu SA 35.

Saleen SA 35

Din punct de vedere estetic, masina are un pachet exterior Saleen cu spoilere, praguri, jante, aripa spate si capota, o caroserie vopsita in negru si o grafica specifica. Modificarile continua si la interior, acolo unde avem printre altele embleme speciale si o tapiterie in culorile tunerului.

Saleen SA 35

Asa cum era de asteptat, majoritatea noutatilor se regasesc sub caroserie. Suspensia stock a fost inlocuita cu una Racecraft R Code dezvoltata de Saleen, iar unitatea V8 de 5.0 litri a primit un sistem de evacuare facut la comanda si un compresor mecanic. In urma acestor modificari, puterea a crescut asadar la 780 de cai putere si 854 Nm cuplu, de la 460 de cai cu cati vine Mustang-ul GT din fabrica.

Saleen SA 35

"Am fost extrem de mandri sa prezentam modelul SA 35 prietenilor nostri, familiei si fanilor. Celebreaza si valideaza succesul continuu si longevitatea brand-ului Saleen," a declarat Steve Saleen, fondatorul si CEO-ul companiei.

Saleen SA 35

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Saleen SA 35
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2018