Sansa asta ti se iveste o data in viata. Un Nissan Qashqai-R de 1500 de cai poate fi al tau pentru doar 13 dolari

Sansa asta ti se iveste o data in viata. Un Nissan Qashqai-R de 1500 de cai poate fi al tau pentru doar 13 dolari
  • Britanicii de la Severn Valley Motorsport vand Nissan-ul Qashqai -R
  • Masina este modificata in totalitate si are sub capota un motor de GT-R de 1.500 de cai putere
  • Viitorul proprietar va fi ales in urma unei loterii la care biletul costul 13 dolari
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Severn Valley Motorsport au construit cu ceva timp in urma unul dintre cele mai nebune Qashqai-uri din lume. Acesta are un motor de GT-R de 1500 de cai putere, si partea buna este ca acum isi cauta un alt proprietar. Partea si mai buna? Poate fi al tau si pentru 13 dolari.

Fanii Godzillei au auzit cu siguranta de cei de la Severn Valley Motorsport, dar pentru cei care aud pentru prima data de acestia, aflati ca sunt niste britanici specializati pe modificarea Nissan-urilor GT-R. Printre proiectele lor se numara cateva R35-uri de peste 1000 de cai putere, unul dintre ele aflandu-se chiar in Romania.

Ei bine, in 2013 acestia au vrut sa incerce si altceva, asa ca au ales un Nissan Qashqai cu motor de 1.6 litri si 115 cai putere si au facut ce stiu ei mai bine: i-au inlocuit motorul si l-au transformat intr-un adevarat monstru.

Victima a fost nimeni altul decat propulsorul de 3.8 litri V6, twin-turbo, al GT-R-ului R35. Britanicii nu puteau sa se multumeasca cu performantele originale ale acestuia, asa ca au modificat absolut totul. Lista include un set de turbine Garrett GT30, pistoane si biele Carillo, axe cu came imbunatatite sau pompe de combustibil imprumutate de la Bugatti-ul Veyron.

Toate acestea se traduc in niste cifre care ne fac parul maciuca: Qashqai-ul are acum 1.500 de cai putere, face sfertul de mila (402 metri) in 9.1 secunde si are o viteza maxima de 357 de km/h.

Mai important este faptul ca masina a ramas complet street legal, asa ca poate fi folosita fara nicio problema pe drumurile publice. Desi nu prea vedem pe nimeni mergand cu asa ceva la cumparaturi, nu se stie niciodata.

Si acum vine partea frumoasa. La asa o lista de modificari v-ati fi asteptat ca pretul masinii sa fie extrem de mare, dar nu e. Mai exact, cei de la Severn Valley Motorsport vor sa aleaga viitorul proprietar in urma unei loterii.

Oricine poate participa, iar pretul unui bilet este de doar 13 dolari. Singurele conditii sunt ca norocosul care va fi ales ulterior de britanici, sa ridice masina de la sediul acestora din Telford si sa ii plateasca asigurarea. Da, v-ar costa ceva, dar hai sa fim seriosi, tot ar fi mai putin decat daca ar trebui sa platiti pretul intreg pentru acest monstru.

Distribuie pe Facebook
mai multe