Scoate 445 de cai putere dintr-un motor de numai 2.3 litri. Care este secretul lui

Scoate 445 de cai putere dintr-un motor de numai 2.3 litri. Care este secretul lui
  • Cel mai nou tuning pentru ultimul Mustang vine de la Wolf Racing
  • Nemtii au pregatit pentru versiunea Ecoboost pana la 445 CP
  • Cateva imbunatatiri au la dispozitie si clientii variantei GT
Distribuie pe Facebook

Pentru cei care isi doresc mai mult de la al lor Ford Mustang Ecoboost, nemtii de la Wolf Racing au solutia: pana la 445 de cai putere pentru motorul turbo de 2.3 litri.

Atunci cand Ford a lansat noul Mustang in Europa, americanii au ales doua motoare pentru modelul lor: un V8 aspirat de cinci litri, caracteristic acestui gen de masina, si, intr-un mod oarecum surprinzator, o unitate turbo cu numai patru cilindri in linie si capacitatea de 2.3 litri.

Despre cea din urma motorizare este vorba, de altfel, si in cazul de fata, versiunea entry-level a muscle car-ului american - comercializata sub denumirea Ecoboost, facand recent subiectul unei cure cu cai putere prescrisa de specialistii nemti din cadrul companiei Wolf Racing.

Exista trei solutii disponibile pentru imbunatatirea performantelor, clientii primului Ford Mustang turbo din ultimii 20 si ceva de ani putand opta fie pentru o banala optimizare de ECU care, pentru 1.290 de euro, creste puterea motorului de 2.3 litri pana la 360 CP, fie pentru altele.

Iar prin altele ne referim la modificari ceva mai serioase, nemtii de la Wolf Racing umbland inclusiv la nivelul sistemului de supraalimentare, astfel ca cel mai scump pachet de tuning destinat muscle car-ului italian ofera, in schimbul sumei de 6.550 de euro, nu mai putin de 445 CP si 655 Nm.

Cu optiunea Stage 3 instalata, versiunea de baza a noului Ford Mustang depaseste modelul V8 atat din punctul de vedere al puterii maxime, cat si al cuplului motor - si aceasta in ciuda faptului ca, pana la urma urmei, ascunde sub capota o unitate cu patru cilindri si, totodata, 2.7 litri mai putin.

Persoanele care au optat pentru varianta GT a muscle car-ului american au si ele cateva optiuni la dispozitie pentru imbunatatirea performantelor de fabrica, in varful listei tronand un compresor mecanic si alte bunatati sinonime cu un total de 590 CP sub capota, respectiv un minus de 15.990 de euro in buzunare.

Distribuie pe Facebook
mai multe