Se lauda cu 212.5 CP per litru. Masina care scoate mai multi cai dintr-un motor 2.0 decat un Audi R8 V8

Se lauda cu 212.5 CP per litru. Masina care scoate mai multi cai dintr-un motor 2.0 decat un Audi R8 V8
  • Primul pachet de tuning pentru noul Audi Q5 55 TFSI e quattro vine de la ABT Sportsline
  • Sistemul de propulsie ascuns sub capota ofera acum o putere maxima de aproximativ 425 CP
  • Meniul disponibil continua cu un set de jante pe 20 de inch, plus unele accesorii interioare
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 km/h ar trebui sa reprezinte doar o simpla formalitate.

Lansata cu surle si trambite in cadrul Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului 2016, cea de-a doua generatie a celebrului Audi Q5 se vinde zilele acestea in nenumarate variante de motorizare. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor se numara, mai nou, si o versiune pe nume Q5 55 TFSI e quattro, care combina un motor electric si o unitate turbo de doi litri pentru un total de 367 de cai putere.

Astfel, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza intr-un timp numai 5.3 secunde, viteza de top fiind de 239 km/h.

Audi Q5 TFSI e de la ABT Sportsline

Insuficient, si-au pus nemtii de la ABT Sportsline, care s-au apucat imediat sa modifice propulsorul ce pune TFSI-ul in noul Audi Q5 55 TFSI e quattro. Multumita tratamentului suferit, motorizarea turbo de doi litri mentionata anterior dezvolta acum 310 CP (cu 58 de cai putere mai mult decat in configuratia de serie), astfel ca si valorile maxime ale sistemului hibrid au crescut pana la... 425 CP si 550 Nm.

Din pacate, noul timp necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h ramane un mister, aspect valabil si in cazul vitezei de top.

Pe langa plusul de putere destinat unitatii turbo de doi litri, clientii primului Audi Q5 55 TFSI e quattro mai pot opta si pentru un nou set de jante, disponibil alaturi de un diametru de 20 de inch. De asemenea, propunerea pusa la punct de oficialii faimoasei companii din Kempten mai cuprinde si un ornament custom pentru butonul de pornire a motorului, dar si LED-uri pentru portiere cu logo-ul ABT.

Audi Q5 TFSI e de la ABT Sportsline

Audi Q5 TFSI e de la ABT Sportsline

Audi Q5 TFSI e de la ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Audi Q5 TFSI e de la ABT Sportsline
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2020