Si-a cumparat primul Golf R turbo, dar nu i-a placut. Hot-hatch-ul german are acum motorul aspirat de pe Passat R36

Si-a cumparat primul Golf R turbo, dar nu i-a placut. Hot-hatch-ul german are acum motorul aspirat de pe Passat R36
  • Proprietarul acestui Golf R a renuntat la motorul 2.0 turbo
  • Hot-hatch-ul german are acum V6-le montat de VW pe Passat R36
  • Automobilul va fi vandut in cazul achitarii sumei de 26.498 euro
Distribuie pe Facebook

Fabricat in cursul anului 2012 si modificat la 26.923 de kilometri, respectivul automobil este de vanzare pentru 26.498 de euro.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ un deceniu si jumatate, primul Golf R din istoria companiei Volkswagen a primit in compartimentul motor o unitate aspirata cu sase cilindri si capacitatea de 3.2 litri. Aceasta strategie a fost aplicata si in cazul modelului urmator, vechiul MkV punand insa capat respectivei traditii.

Din anul 2009, versiunea de top a hot-hatch-ului german a trecut la o motorizare cu doar patru pistoane, insotita de un sistem de supraalimentare pe baza de turbina. Noul propulsor are numai doi litri, dar este mai potent decat predecesorul sau, dezvoltand inclusiv 310 CP - dupa cum este cazul ultimei generatii.

VW Golf R20 cu motor V6

Ideea de Golf R cu motor turbo nu pare sa le fi suras chiar tuturor amatorilor de senzatii tari, proprietarul acestui Volkswagen din 2012 renuntand la unitatea originala pentru benzinarul de pe vechiul Passat R36. Discutam, asadar, despre un V6 aspirat de 3.6 litri, lucru evidentiat si de inscriptia R36 de pe portbagaj.

Transplantul de motorizare nu este nici pe departe singura modificare operata in cazul de fata, propulsorul de 300 CP venind la pachet alaturi de un nou ambreiaj de la SACHS. Imbunatatiri semnificative regasim inclusiv la nivel de suspensie, meniul cu bunatati continuand cu jantele aurii cumparate de la compania BBS.

Acum, daca lasam in urma tuningul suferit de hot-hatch-ul german, respectivul Volkswagen Golf R pune la bataie o bogata gama de dotari, printre echipamentele prezente la datorie numarandu-se si farurile cu xenon, climatizarea automata sau sistemul de navigatie. Valabil, de altfel, si pentru trapa cu actionare electrica.

VW Golf R20 cu motor V6

VW Golf R20 cu motor V6

VW Golf R20 cu motor V6

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze VW Golf R20 cu motor V6
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 22 August 2018