Si-a pus in cap toti fanii BMW, dar nu-i pasa. Masina lui este un CORVETTE cu motor de M3

Si-a pus in cap toti fanii BMW, dar nu-i pasa. Masina lui este un CORVETTE cu motor de M3
  • Au primit masina pe gratis
  • Motorul de M3 il aveau prin garaj
  • Este un S52B32
Distribuie pe Facebook

Cineva a montat un motor de BMW cu sase cilindri in linie sub capota unui Chevrolet Corvette C3. Din cate se pare, masina participa la curse ocazionale de peste Ocean.

Chevrolet-ul Corvette este fara indoiala una dintre cele mai reprezentative modele pentru industria auto americana. Pentru cea de-a treia generatie, lansata in 1968, echipa de creatie si-a dat frau liber imaginatiei si a mizat pe forme voluptoase, unghiuri drepte si aripi fata proeminente.

Un design care a trecut testul timpului si care poate fi recunoscut foarte usor. Masina din aceste imagini este intr-adevar un Corvette C3, modificat pentru a participa la diverse competitii peste Ocean.

Chevrolet Corvette C3 cu motor de M3

La exterior totul pare normal. Avem o capota modificata, farurile escamotabile au fost inlocuite cu unele normale, jantele cromate cu buza lata, o cusca de protectie si cam atat. Primul lucru care iti atrage atentia si te face sa-ti pui cateva intrebari este grafica, care te duce cu gandul la celebrele BMW-uri M3 E30 care au facut istorie pe vremuri in Campionatul de Turisme.

Chevrolet Corvette C3 cu motor de M3

Apoi ridici capota si totul incepe sa se lege. Asta pentru ca aici nu mai intalnim vreun motor V8 ci unul cu sase cilindri in linie de BMW. Din cate se pare este un S52B32 care a fost montat pe M3-urile E36 construite pentru piata din SUA sau Canada. Asta insemna ca stock dezvolta 240 de cai putere si 320 Nm cuplu.

Exista si o explicatie pentru aceasta combinatie neobisnuita. Cei care au pus laolalta acest proiect ar fi primit Corvette-ul pe gratis si cum aveau motorul de M3 prin atelier, s-au gandit "de ce nu".

Chevrolet Corvette C3 cu motor de M3

In ceea ce priveste acest muscle-car atat de iubit de americani, si nu numai, Chevrolet tocmai a lansat o noua generatie (C8) cu motor pozitionat central. O premiera pentru acest model, comentata indelung de puristi.

Distribuie pe Facebook
mai multe