Toyota nu vrea nici in ruptul capului sa echipeze noua SUPRA cu cutie manuala. O face o companie americana

Toyota nu vrea nici in ruptul capului sa echipeze noua SUPRA cu cutie manuala. O face o companie americana
  • Inlocuiesc transmisia automata cu una manuala cu sase trepte
  • Piesele sunt originale de BMW
  • Prima Supra Mk5 cu cutie manuala va debuta la SEMA
Distribuie pe Facebook

Un atelier de tuning din statul american Texas se ofera sa modifice noua generatie Toyota Supra astfel incat resursele unitatii cu sase cilindri in linie sa fie gestionate de o mult-dorita transmisie manuala.

In ciuda mai multor zvonuri aparute anterior lansarii oficiale, noua generatie Toyota Supra poate fi comandat numai alaturi de o transmisie automata cu opt trepte. O cutie de viteze care se comporta extraordinar atunci cand este "imperecheata" cu motorul B58, adica acel 3.0 turbo care echipeaza si noua generatie Z4 M40i.

Toyota Supra

Clienti pentru o Supra Mk5 cu cutie manuala s-ar gasi, dar producatorul japonez de automobile refuza sa lanseze una. European Auto Group, un atelier de tuning din Texas, se angajeaza insa sa faca munca asiaticilor.

Toyota Supra

Acestia intentioneaza sa prezinte lumii intregi o Toyota Supra de ultima generatie cu transmisie manuala cu sase trepte in luna noiembrie, cu ocazia show-ului SEMA de la Las Vegas. Mai mult decat atat, cei de la EAG sustin ca toate piesele necesare modificarii sunt originale de BMW, in contextul in care acest motor vine si din fabrica alaturi de o asemenea cutie.

Toyota Supra

In ceea ce priveste pretul, clientii care vor asa ceva trebuie sa scoata din buzunare aproximativ 12.000 de dolari, pentru piese si manopera.

Aceeasi companie vrea ca pe viitor sa ofere si cateva imbunatatiri tehnice care sa creasca puterea motorului la peste 450 de cai. Pentru a substitui garantia de fabrica, care s-ar pierde in urma acestor modificari, cei la EAG vor oferi si o garantie proprie de 4 ani sau 50.000 de mile.

Toyota Supra

Asa cum bine stii, unitatea de 3.0 litri dezvolta in prezent 340 de cai putere si 500 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 4.2 secunde si o viteza maxima de 250 km/h.

Toyota Supra

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toyota Supra
mai multe