Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34

Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34
Se ia un BMW M3 ursulet, se indeasa sub capota un propulsor de 3.8 litri (acelasi care propulsa si M5-ul E34 in zilele sale de glorie), iar rezultatul final reprezinta o simbioza perfecta intre doua lumi diametral opuse - greutate scazuta, putere ridicata.
Distribuie pe Facebook

Lansata in urma cu aproximativ un sfert de secol, prima generatie a super-coupe-ului BMW M3 a stabilit noi standarde in materie de performanta. Echipat cu un motor in patru cilindri, de 2.3 litri, si cantarind nu mai mult de 1.300 kilograme, impresionantul ursulet si-a croit instantaneu drum catre inima pasionatilor din intreaga lume.


Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34

Si totusi, ce se intampla atunci cand ai o pasiune nebanuita si pentru super-sedanul BMW M5 E34? Ei bine, in cazul de fata s-a mers atat de departe, incat cele doua legendare modele ale constructorului bavarez au fost unite intr-un singur automobil. Mai exact, asta presupune pnetru inceput un transplant de motor, M3-ul E30 ascunzand acum sub capota de 3.8 litri usor modificat, numai bun pentru a livrat celui aflat la volan undeva in jurul a 360 cai putere si 420 Newton-Metri.

Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34

Asa cum era de asteptat, sistemul de franare si suspensiile oferite odata in standard au fost inlocuite cu unele mult mai performante, in timp ce puterea ajunge acum catre asfalt prin intermediul unor jante BBS pe 19 inci, incaltate cu cauciucuri Dunlop. Din punct de vedere estetic putem remarca o noua prelungire pentru spoilerul fata si oglinzi retrovizoare similare versiunii DTM, prelungirea spoilerului spate si eleronul pentru portbagaj provenind de la modelul EVO.

Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34

De asemenea, lista cu bunatati continua si la interior, acolo unde viitorii pasageri se vor bucura de prezenta unei tapiterii din piele neagra, respectiv scaune fata sport inzestrate cu sistem de incalzire.

Tuning BMW: M3 E30 cu motor de M5 E34


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW M3 E30 cu motor de M5 E34
mai multe