Tuning Cadillac: Hennessey doteaza noul Escalade cu un compresor si 557 CP

Tuning Cadillac: Hennessey doteaza noul Escalade cu un compresor si 557 CP
  • Hennessey anunta primul pachet de tuning destinat noului Cadillac Escalade
  • Meniul aduce in prim plan un sistem de supraalimetare, ce ofera un total de 557 CP
  • Clienti pot opta si pentru un set de jante forjate, cu dimensiuni de 20 inci
Distribuie pe Facebook

Nici bine nu a luat cu asalt showroom-urile Cadillac, insa se poate lauda deja cu un prim pachet de tuning. Si totul multumita specialistilor americani din cadrul companiei Hennessey Performance, care au pregatit numeroase imbunatatiri tehnice si estetice pentru ultima generatie a popularului Escalade.

Dezvaluit in premiera mondiala la finele anului trecut, in cadrul unui eveniment organizat in New York, noul Cadillac Escalade a reusit sa atraga numeroase laude asupra sa, in special datorita materialelor, respectiv tehnologiilor prezente la nivelul interiorului. De asemenea, cea de-a patra generatie a popularului Escalade a impresionat intr-un mod placut si prin aspectul sau exterior modernizat, scos in evidenta de blocurile optice frontale si posterioare echipate cu tehnologia LED, pe cand motorizarea V8 de 6.2 litri si "numai" 420 de cai putere s-a ales cu numeroase critici.

Critici oarecum justificate daca tinem cont ca producatorul american de automobile avea la dispozitie un mult mai avansat V6 twin-turbo cu ajutorul caruia putea obtine aceleasi valori maxime. Cum oficialii Cadillac au dat cu piciorul acestei sanse, specialistii din cadrul companiei de tuning Hennessey Performance nu au rezistat de nici un fel tentatiei de a oferi lumii intregi un Escalade supraalimentat. In plus, pe langa compresorul mecanic proaspat instalat sub capota, ultima generatie a SUV-ului de peste Ocean s-a mai ales si cu alte bunatati, precum un intercooler water to air si, bineinteles, o unitate de control optimizata.

Rezultatul acestei dramatice schimbari petrecute in compartimentul motor? Comparativ cu versiunea sa standard, noul Cadillac Escalade de la Hennessey Performance se poate lauda in fata tuturor cu un plus de 32% in dreptul puterii maxime, in timp ce cuplul a crescut si el cu aproximativ 18 procente. Intr-o alta ordine de idei, cea de-a patra generatie a popularului automobil american livreaza acum rotilor un total de 557 CP si 735 Nm, valori arhisuficiente pentru ca primii 100 km/h sa vina in aproximativ sase secunde, spunem noi.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur detaliu de precizat: pentru cei care au pus mana pe un Cadillac Escalade 2015 si se afla in cautarea unor optiuni pentru modificarea propriului exemplar, pachetul HPE550 Supercharged de la Hennessey Performance este disponibil in schimbul unei sume aproximativ de 16.000 de dolari. Nu esti dispus sa oferi atatia bani pentru cei 137 de cai putere si 112 Newton-Metri aditionali? Nici un fel de problema! Celebra companie de tuning de peste Ocean mai are in joben si un set de jante forjate pe 20 de inci, al carui pret se ridica la 7.000 de dolari.

Cadillac Escalade by Hennessey Performance

Distribuie pe Facebook
mai multe