Tuning dus la extrem: Ce-ai zice de un VW Polo cu 362 CP sub capota?

Tuning dus la extrem: Ce-ai zice de un VW Polo cu 362 CP sub capota?
  • Compania B&B modifica modelul Volkswagen Polo R WRC Street
  • Motorul 2.0 turbo ascuns sub capota dezvolta acum circa 362 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 5.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Este cel mai potent Polo de strada din intreaga istorie a germanilor de la Volkswagen, din toate punctele de vedere, insa acest detaliu nu i-a conferit "imunitate" in fata marilor companii de tuning ale planetei.

Dezvaluit in mod oficial la sfarsitul anului trecut, modelul Volkswagen Polo R WRC Street impresioneaza in special prin specificatiile sale tehnice, propulsorul turbo de doi litri capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul 220 cai putere si 350 Newton-Metri reprezentand de departe atractia principala.

Volkswagen Polo R WRC Street by B&B

Din pacate, tractiunea integrala lipseste cu desavarsire din meniu, clientii micului dar potentului hot-hatch fiind nevoiti sa se descurce cu clasicul sistem de tractiune fata, dar si cu o cutie de viteze manuala. Drept urmare, upgrade-ul pregatit de specialistii B&B ar putea parea oarecum exagerat. Cel putin la prima vedere...

Totusi, in cazul in care ai pus mana pe unul dintre cele 2.500 de exemplare Volkswagen Polo R WRC Street ce au fost fabricate, iar banii si ideea de tuning extrem nu reprezinta nici un fel de problema, celebra companie germana de tuning este dispusa sa-ti ofere in schimbul unei sume de 7.950 de euro o imbunatatire radicala a valorilor maxime.

Volkswagen Polo R WRC Street by B&B

Mai exact, in urma tratamentului B&B, micul dar potentului hot-hatch din Wolfsburg are sa se laude cu nici mai mult, nici mai putin de 362 cai putere si 510 Newton-Metri! Astfel, primii 100 km/h vin acum dupa doar 5.2 secunde, acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in circa 17.1 secunde, iar viteza maxima urca pana la 270 kilometri pe ora.

Si asta nu e tot. Pentru a face fata surplusului de cai putere, Newton-Metri si kilometri pe ora, sistemul de franare oferit in standard de modelul Volkswagen Polo R WRC Street a fost inlocuit cu unul de inalta performanta, lista cu bunatati continuand cu suspensia ajustabila de tip coilover si jantele ultra-usoare pe 18 inci, ce vin la pachet cu pneuri 225/35R18.

Volkswagen Polo R WRC Street by B&B

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Volkswagen Polo R WRC Street by B&B
mai multe