Tuning Jeep: Hennessey indoapa noul Grand Cherokee cu doua turbine si 800 cai putere!

Tuning Jeep: Hennessey indoapa noul Grand Cherokee cu doua turbine si 800 cai putere!
Opt cilindri. Doua turbine uriase. Peste opt sute cai putere si o acceleratie de la 0 la 96 km/h in numai 3.1 secunde. Asadar, acestea fiind spuse, fa cunostinta cu ultima creatie a celor de la Hennessey, noul-si-extremul Grand Cherokee HPE800!
Distribuie pe Facebook

Propulsat de un astronomic V8 de 6.4 litri si 465 cai putere, noul Jeep Grand Cherokee SRT8 se anunta a fi una dintre cele mai amenintatoare creatii concepute vreodata de Grupul Chrysler. Mai exact, constructorul american afirma ca viitorii sai clienti vor fi delectati, pe langa puterea uriasa, si cu un cuplu monstruos, de 630 Newton-Metri, plus o acceleratie de la 0 la 96 km/h in mai putin de cinci secunde.

Drept urmare, noul Jeep Grand Cherokee SRT8 poate fi considerat cu mare usurinta unul dintre cele mai rapide SUV-uri ale planetei. Si totusi, atunci cand vine vorba de ultima creatie a celor de la Hennessey - botezata extrem de sugestiv HPE800, cuvantul rapid capata o cu totul alta conotatie.

Sub capota, deja-potentul V8 Hemi a fost inzestrat cu doua turbine uriase, in timp ce capacitatea cilindrica a urcat pana la pragul celor sapte litri. Rezultatul? Un plus de 340 CP si 485 Nm sau, daca vrei un total de 805 cai putere si 1.115 Newton-Metri.

Mai departe, celebrul tuner din Texas si-a indreptat intreaga atentie catre transmisia automata cu cinci rapoarte, efectul fiind imediat vizibil: impresionantul Hennessey HPE800 are nevoie de numai 3.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 km/h, in timp ce sfertul de mila este parcurs in doar 10.9 secunde. Nu-i rau deloc pentru un SUV de peste doua tone, nu-i asa?

Intr-un final, sistemul de franare oferit in standard a fost inlocuit cu unul marca Brembo, compus din discuri ce masoara 15.1 inci (atat pe fata, cat si pe spate), in timp ce kitul aerodinamic realizat din fibra de carbon se asigura ca extrema creatie a celor de la Hennessey nu-si va lua zborul prea curand. Alte detalii includ jante forjate pe 20 inci, suspensie modificata si coborata cu cateva zeci de milimetri, respectiv interior imbracat intr-o combinatie de piele si alcantara.

Toate bune si frumoase... pana cand auzi pretul: la 235.000 dolari, noul Grand Cherokee nu va fi cel mai popular SUV modificat de pe strazi. Ce-i drept, si din cauza celor numai 24 de exemplare ce urmeaza a fi construite.

Tuning Jeep: Hennessey indoapa noul Grand Cherokee cu doua turbine si 800 cai putere!

Distribuie pe Facebook
mai multe