Ultima sansa de a detine un Koenigsegg One:1. Masina de teste iese la vanzare

Ultima sansa de a detine un Koenigsegg One:1. Masina de teste iese la vanzare
  • Prototipul modelului Koenigsegg One:1 a fost scos la vanzare
  • Doritorii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare 6 milioane dolari
  • Norocosul cumparator primeste la schimb inclusiv 1 MW putere
Distribuie pe Facebook

Piesa de rezistenta a colectiei Koenigsegg One:1 a fost scoasa la vanzare. Aproximativ 6 milioane de dolari va trebui sa scoti din buzunare pentru a pune mana pe prototipul automobilului suedez.

Iti mai aduci aminte de Koenigsegg One:1? Lansat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara anului trecut, automobilul suedez a reusit sa socheze o intreaga planeta prin caracteristicile sale.

De exemplu, motorul V8 prezent la datorie livreaza rotilor spate nici mai mult, nici mai putin de 1 MW de putere bruta, pe cand caroseria impreuna cu celelalte componente tehnice si mecanice nu depasesc 1.360 de kilograme.

Geneva 2014: Koenigsegg One:1

Geneva 2014: Koenigsegg One:1

Adaugam in meniu si transmisia cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiv elementele aerodinamice active, iar performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: doar 20 de secunde dureaza sprintul 0 - 400 km/h.

Viteza maxima teoretica depaseste 440 de kilometri pe ora, in timp ce suspensia Triplex, diferentialul electronic si franele carbon-ceramice din dotare ii asigura Koenigsegg-ului One:1 recordul circuitelor de la Suzuka si Spa.

Singurul dezavantaj al automobilului suedez consta in productia limitata a acestuia, toate cele sase exemplare fiind vandute inainte de prezentarea oficiala. Si asta in ciuda pretului de pornire, stabilit la 2.85 de milioane de dolari.

La insistentele publicului, compania din Angelholm a scos la vanzare si prototipul de teste - care a fost expus inclusiv in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara anului trecut, in schimbul sumei de... 6 milioane de dolari.

Geneva 2014: Koenigsegg One:1

Geneva 2014: Koenigsegg One:1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Geneva 2014: Koenigsegg One:1
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2015