Un altfel de tuning: BMW Z3 cu motor V8 de 5.7 litri

Un altfel de tuning: BMW Z3 cu motor V8 de 5.7 litri
Cu numai 240 cai putere storsi dintr-un I6 de 3.2 litri, modelul BMW Z3M a lasat un gust amar tuturor americanilor doritori de senzatii tari in aer liber. Unul dintre acestia si-a luat insa inima in dinti si s-a pus pe imbunatatit serios roadsterul bavarez de inalta performanta.
Distribuie pe Facebook

In timp ce modelul european ascundea sub capota un propulsor de 3.2 litri si aproximativ 321 cai putere, clientii de peste Ocean ai roadster-ului BMW Z3M erau nevoiti sa se multumeasca cu numai 240 CP, pusi la dispozitie tot de o unitate cu sase cilindri in linie si capacitate de 3.2 litri. Drept urmare, dupa ce a pus mana pe un exemplar al automobilului bavarez de inalta performanta, un american impatimit al modificarilor auto s-a apucat sa-si imbunatateasca serios "noua" jucarie.

BMW Z3M cu motor V8

A realizat pentru inceput un transplant de motor, inlocuind motorizarea in sase cilindri cu un urias V8 de 5.7 litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 400 CP. A montat apoi o transmisie manuala BW T-56 cu sase rapoarte, in timp ce pentru un plus de aderenta s-a optat pentru un diferential custom, ce livreaza intreaga putere rotilor spate de dimensiuni mai mult decat generoase. De asemenea, deloc surprinzator, sistemul de franare a fost adaptat pentru a face fata surplusului de putere, in timp ce suspensia este acum ajustabila si de tip coilover.

BMW Z3M cu motor V8

Pe plan estetic, BMW-ul Z3M Roadster cu pricina se remarca prin spoilerele fata / spate restilizate, la care se mai adauga o capota a motorului realizata din fibra de carbon, dar si un set de extensii pentru aripi ce gazduiesc acum jante pe 18 inci, cu 10.5, respectiv 11 inci latime - fata / spate. Mai mult de-atat, cu un tratament special s-a ales si interiorul, lista cu bunatati operata aici incluzand printre altele si volan Momo cu design in trei spite, respectiv scaune sport marca si modelul Sparco Evo 2.

BMW Z3M cu motor V8

In urma imbunatatirilor suferite, automobilul bavarez de inalta performanta nu doar ca se poate lauda cu un plus considerabil de putere, ci se poate mandri si cu o greutate scazuta, de numai 1.111 kilograme. Drept urmare, BMW-ul Z3M Roadster cu pricina ar trebui sa reprezinte acum o arma letala atat in competitiile de acceleratie, cat si in intrecerile organizate pe circuit.

BMW Z3M cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW Z3M cu motor V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 29 Aprilie 2013