Un american si-a scos la vanzare capul tractor cu doua motoare V12 diesel si 3974 CP. Cat a obtinut pe el

Un american si-a scos la vanzare capul tractor cu doua motoare V12 diesel si 3974 CP. Cat a obtinut pe el
  • Un american si-a scos la vanzare capul tractor
  • Este vorba despre un Peterbilt cu doua motoare V12 diesel
  • Cumparatorul a platit peste 13 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Cel mai nebun cap tractor din lume? Un Peterbilt 359 complet custom, a carei propulsie este asigurata de doua motoare diesel cu 12 cilindri in V, 12 compresoare mecanice si aproape... ei bine, 4.000 de cai putere.

In weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, orasul Riad a fost gazda unei licitatii extrem de interesante. Printre masinile scoase la vanzare cu ocazia evenimentului organizat de Worldwide Auctioneers in capitala Arabiei Saudite s-a numarat inclusiv acest Peterbilt 359 realizat custom, botezat din motive evidente Thor24.

Cu o lungime ce se apropie de pragul celor 13 metri si jumatate, proiectul americanului Mike Harrah impresioneaza in special prin sistemul de propulsie, care propune doua motoare V12 diesel - fiecare cu o capacitate cilindrica de 13.96 litri.

Seria detaliilor nebune continua cu 12 compresoare mecanice si o putere maxima de 3.974 de cai, astfel ca viteza de top depaseste 200 kilometri pe ora. Daca mai punem la socoteala si greutatea de peste 14.5 tone, am putea spune ca cele patru parasute care completeaza franele traditionale sunt mai mult decat binevenite.

Asa cum era de asteptat, numeroase modificari intalnim inclusiv la nivel estetic, paintjob-ul special sau grila similara celei montate pe Ford-urile de la inceputul anilor '30 numarandu-se printre principalele atractii in cazul acestui cap tractor.

Realizat pe parcursul a sapte ani, cu costuri aproximative de sapte milioane de dolari, extremul Peterbilt 359 Thor24 se mai lauda si cu un sistem multimedia de exceptie, care aduce in prim plan o instalatie audio de 1.500 W, plus diferite ecrane color - printre care si unul de 40 de inch. In ceea ce priveste pretul de vanzare...

... ei bine, proiectul americanului Mike Harrah a reusit sa adune la vanzarea pe care casa de licitatii Worldwide Auctioneers a pus-o la punct in weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, in orasul Riad, capitala Arabiei Saudite, suma de 13.2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 25 Noiembrie 2019