Tuning Lamborghini: un Murcielago LP670 SV este transformat in RWD cu 1600cp

Tuning Lamborghini: un Murcielago LP670 SV este transformat in RWD cu 1600cp
De fabrica, un Lamborghini Murcielago LP670 SV este o masina AWD ce produce 670 de cai putere la motor. La roata insa, masina are 595 de cai. Chiar si asa, cineva a considerat ca e mai bine ca puterea sa fie transmisa numai puntii spate. Si ce sa vezi? Au aparut, deodata, si mai multi cai!
Distribuie pe Facebook

Desi a fost inlocuit de modelul Aventador, Murcielago LP670 Super Veloce inca mai poate. David Wiggs a cumparat nu demult un asemenea model si primul lucru pe care l-a facut a fost sa mearga la un stand dyno. Masurat cu tratiunea integrala, masina a produs la roti 595 de cai.

Ulterior, diferentialul fata al masinii a fost scos, la fel si planetarele si sistemul de distributie al cuplului. Deodata, masina s-a transformat intr-un RWD, mai usor cu 56 de kilograme. Masurat din noua, dar fara alte modificari, masina a scos pe standul dyno o putere cu 20 de cai mai mare. Cum e posibil asa ceva?

Urmeaza acum o usurare si mai serioasa, renuntand la catalizator si la tobele finale. Insa scopul final al acestui proiect numit Epic Build este de a obtine 1600 de cai putere. Evident, vor avea aroma de twin-turbo!

Lamborghini Murcielago LP670 SV

Distribuie pe Facebook
mai multe