Un sedan pe care si l-ar dori oricine. Jaguar-ul tunat de Arden are 464 de cai si arata agresiv din cale afara

Un sedan pe care si l-ar dori oricine. Jaguar-ul tunat de Arden are 464 de cai si arata agresiv din cale afara
  • Arden a tunat Jaguar-ul XE S
  • Sedanul dispune de 464 de cai putere
  • Bodykit-ul il face sa arate mai agresiv ca niciodata
Distribuie pe Facebook

Tunerul de casa al gigantului Jaguar Land Rover a dezvoltat un pachet de tuning, botezat AJ 24 RS, pentru sedanul XE. Acesta este bazat de altfel pe versiunea S, care vine din fabrica cu un propulsor V6 supraalimentat.

In ciuda insistentelor fanilor, Jaguar a anuntat cu ceva timp in urma ca un XE SVR nu face parte din planurile sale de viitor. Asta inseamna ca cea mai puternica versiune a sedanului ramane XE S, cu motor de 3.0 litri V6 supraalimentat, capabil de 380 de cai putere.

Daca producatorul refuza sa dezvolte o varianta de performanta, nu inseamna ca tunerii stau cu mainile in san. Spre exemplu, specialistii Arden tocmai au lansat un pachet de tuning pentru modelul britanic, iar imbunatatirile nu sunt deloc de ici de colo.

Aren AJ 24 RS

Din punct de vedere estetic, nemtii propun un bodykit agresiv, cu prize de aer pe capota, elemente aerodinamice din fibra de carbon (difuzor de aer si aripa spate supradimensionata), jante forjate Sportline GT cu diametrul de 20 de inch, grafica speciala, si patru iesiri pentru sistemul de evacuare.

Arden a publicat numai doua imagini cu noul AJ 24 RS si niciuna nu ne arata modificarile aduse interiorului. Chiar si asa, tunerul a precizat in comunicatul de presa ca pasagerii regasesc aici covorase specifice si o tapiterie din piele "extravaganta".

Aren AJ 24 RS

In ceea ce priveste departamentul tehnic, inginerii au instalat un sistem de evacuare sport, un ECU resoftat si au revizuit compresorul mecanic. Asta inseamna ca puterea motorului a urcat la 464 de cai putere si 583 Nm cuplu. Aerodinamica a fost la randul sau imbunatatita, astfel ca acum masina opune o rezistenta mult mai mica la inaintare.

Performantele sunt necunoscute, insa un Jaguar XE S stock ajunge la 100 de km/h in 4.9 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Cei 84 de cai in plus ai lui AJ 24 RS ar trebui sa scada timpul pana la 100 de km/h cu cel putin 0.3 secunde, iar acul vitezometrului trece lejer de valoarea anterioara.

Distribuie pe Facebook
mai multe