Ursuletul V8 in cinci usi e furios, iute si al naibii de practic

Ursuletul V8 in cinci usi e furios, iute si al naibii de practic
  • Cel mai tare BMW E30 Touring din Belarus are sub capota un V8
  • Masina bavareza se lauda cu 300 CP si alte bunatati tehnice
  • Cu numeroase modificari ne intalnim si la nivel estetic
Distribuie pe Facebook

Dar cum pe nimeni nu mai intereseaza practicabilitatea in zilele noastre, ce-ar fi sa ne indreptam atentia catre furiosul si iutele anterior mentionate?

Pentru ca, vezi tu, spre deosebire de restul exemplarelor intalnite pe strazile planetei - sau ar trebui sa spunem mai degraba majoritatea acestora?, urmatorul E30 Touring a renuntat cu mult timp in urma la I6-le de doi litri care l-a acompaniat la iesirea de pe linia de productie a fabricii BMW.

Astfel, in locul unitatii aspirate de 125 CP, in compartimentul motor si-a facut aparitia un maret V8 de patru litri preluat de la 740i-ul E38 si "cosmetizat" pentru un total ce depaseste pragul celor 300 de cai putere. Tot de la un E38 provine si cutia de viteze, insa un 730i a fost masina donoare de-aceasta data.

BMW E30 Touring cu motor V8'

BMW E30 Touring cu motor V8

Despre sistemul de franare nu o sa spunem decat ca are niste radacini... extrem de ciudate - imbinand componentele de Audi TT cu cele de BMW Seria 5 E34, pe cand evacuarea foloseste instrumente de M3 E92, respectiv M3 E36 pentru un rezultat final cat mai melodios.

Pe plan estetic, jantele Brock B1 insotite de un diamentru de 17 inch si o suspensie mai joasa cu cateva zeci de milimetri iti vor capta numaidecat atentia, insa ceva ne spune ca si spoilerele fata / spate agresiv-stilizate sau blocurile optice cu xenon iti vor satisface gusturile estetice.

Tapiteria din piele neagra este cea care face legea la interior, lista modificarilor ce transforma acest BMW E30 Touring intr-o vedeta a bulevardelor, strazilor, dar si autostrazilor incheindu-se in cele din urma cu... mhmm, ce-ar fi mai bine sa descoperi totusi de unul singur din urmatorul material video?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW E30 Touring cu motor V8
mai multe