V-ati gandit vreodata cum ar fi BMW-ul M2 cu motorul de pe M4 sub capota? Exact asa.

V-ati gandit vreodata cum ar fi BMW-ul M2 cu motorul de pe M4 sub capota? Exact asa.
  • Elvetienii de la Dahler i-au pus BMW-ului M2 motorul de pe M4 sub capota
  • Propulsorul S55 a fost impins la 531 de cai putere si 730 Nm
  • Tunerul ofera 3 configuratii si pentru motorul original al M2-ului
Distribuie pe Facebook

Tunerul elvetian Dahler Design & Technik GmbH ofera ceva ce altii nu obisnuiesc: pachetul de tuning pentru BMW M2 include si motorul de pe M4.

Daca luam orice tuner oficial sau neoficial, vom vedea ca de obicei acestia incearca sa restilizeze exteriorul, interiorul si sa modifice niste parametri ai motorului pentru a-i oferi modelului in cauza putina personalitate. Ei, dovada ca nu toti urmaresc aceiasi practica este cazul celor de la Dahler.

Elvetienii au declarat ca urmeaza sa dezvolte o intreaga serie de personalizari pentru BMW M2, pentru ca fanii modelului sa aiba de unde alege.

Prima, si cea mai interesanta din punctul nostru de vedere, este "Competition Line". Inginerii de la Dahler au luat BMW-ul si s-au gandit ca daca pot schimba motorul de 3.0 litri twin-turbo de 365 de cai putere, de ce sa nu o faca.

BMW M2 by Dahler

Si ce motor ar fi potrivit? Propulsorul S55 care se gaseste sub capota modelelor M3 si M4. Motorul de 3.0 litri, 6 cilindri in linie, twin-turbo nu a fost lasat asa cum l-a dat fabrica, ci a fost la randul sau modificat, astfel ca acum este capabil de 531 de cai putere si 730 Nm cuplu.

BMW M2 by DahlerBMW M2 by Dahler

Daca cu vechiul motor, masina atingea suta de kilometri pe ora in 4.5 secunde (sau 4.3 cu transmisia automata DCT), acum, M2-ul ajunge de la 0 la 100 in mai putin de 4 secunde. Viteza maxima a fost si ea crescuta la 320 de km/h.

Lista modificarilor continua cu o suspensie reglabila, frane performante cu 8 pistonase si discuri de 400mm, o evacuare completa din inox, toate dezvoltate de compania elvetiana, detalii negre la nivelul barii din fata si a prizelor de aer, plus ca dotari optionale buza fata, aripa spate si jante pe 20 de inch.

BMW M2 by Dahler

Daca totusi nu doriti un asemenea pachet extrem si sunteti fanul motorului original al M2-ului, Dahler ofera 3 configuratii pentru acesta. Prima duce motorul N55 de 3.0 litri twin-turbo in 406 cai putere si 600 Nm cuplu, a doua in 428 de cai putere si 630 Nm cuplu iar a treia, cea mai agresiva pentru acest motor, pune la dispozitia soferului 448 de cai putere si o viteza maxima peste 300 de km/h.

BMW M2 by DahlerBMW M2 by Dahler

Deasemenea, elvetienii declara ca au in plan si dezvoltarea unei variante de circuit, pentru care vor "scapa" de toate componentele in plus din interiorul masinii, ii vor imbunatati performantele, sasiul, aerodinamica si ii va instala un roll-cage, scaune cu centuri in sase puncte si cauciucuri de circuit.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW M2 by Dahler
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2016