150 de rideri vor concura in Prologul nocturn de la Hard Enduro Piatra Neamt

150 de rideri vor concura in Prologul nocturn de la Hard Enduro Piatra Neamt
Distribuie pe Facebook

Vineri, 7 septembrie, la ora 18.00, va debuta la baza partiei de schi de pe muntele Cozla din Piatra Neamt un show hard enduro care deschide cea de-a doua editie a cupei Hard Enduro Piatra Neamt powered by Motorex. 150 de piloti din 8 tari se vor lupta pana aproape de ora 23.00 sa cucereasca muntele situat chiar in oras. La final alaturi de spectatori, vor celebra victoria cu un foc de artificii.

Printre actorii show-ului impartit in trei clase Hobby (incepatori), Experti (nivel mediu), Profi (cel mai dificil traseu) se afla si cel mai bun atlet din acest sport - Graham Jarvis. Pilotul britanic revine la Piatra Neamt dupa ce in luna mai a sustinut aici un curs de enduro si de aceasta data are in palmares nu doua, ci trei victorii la Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Alaturi de Jarvis la Hard Enduro Piatra Neamt (HEPN) mai sunt prezenti inca patru rideri care concureaza in cele mai dificile competitii de pe planeta. Este vorba despre: Paul Bolton (Marea Britanie), Erwin Kovacks (Romania), Paul Fratila (Romania), Rienk Tunistra (Olanda). Martin Freinademetz, campion mondial de snowboard, si omul care a creat acum 10 ani conceptual de raliu hard enduro va concura si el in HEPN, singura competitie din lume ale carei trasee pornesc chiar din oras.

In show-ul de pe Cozla o veti putea vedea si pe endurista britanica Jane Daniels, pilot in Campionatul Mondial de Enduro. Jane nu este singura fata din concurs, pe traseele de la HEPN 2012 evoluand si romancele Andreea Goga si Iulia Conciu.
Un Prolog unic in lume - vineri, 7 septembrie, ora 18.00
Din dorinta de a veni cu ceva nou membrii clubului sportiv Zen World Extreme au decis ca la editia din acest an Hard Enduro Piatra Neamt sa inceapa cu un Prolog. Pana aici nimic deosebit in peisajul cupelor de hard enduro, insa configuratia Prologului este cea care face competitia unica. Mai precis este singura din lume al carei Prolog cu traseu in proportie de 70% natural se afla chiar in oras. Traseul incepe la baza partiei de schi de pe Cozla si urca pana pe platou serpuind chiar pe sub telescaun. La final, cand ajung pe platou, riderii de la clasele Expersi si Profi vor avea o surpriza: trebuie sa ajunga in cel mai inalt punct de pe Cozla, adica pe acoperisul hotelului aflat in constructie. Aici va avea loc aproape de ora 22.45 si festivitatea de premiere pentru toate cele trei clase. Toti riderii care au participat la show-ul de pe Cozla alaturi de spectatori vor avea parte la final de un foc de artificii.
Accesul pe Cozla se poate face pietonal (la baza partiei de schi) sau cu gondola. Daca ajungeti la baza partiei, puteti urmari show-ul de la inaltime avand in vedere ca telescaunul merge chiar pe deasupra traseului.
Prologul intr-o competitie de hard enduro are rolul de a stabili ordinea de start in prima zi din munti si este momentul in care publicului ii este prezentat peste ce tip de obstacole vor fi nevoiti sa treaca riderii in zilele urmatoare.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto & ATV DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2012