BMW Motorrad Motorsport a sarbatorit prima dubla

BMW Motorrad Motorsport a sarbatorit prima dubla
BMW Motorrad Motorsport s-a transformat intr-o echipa invingatoare in Campionatul Mondial de Superbike: Marco Melandri a castigat in fata lui Leon Haslam la Donington.
Distribuie pe Facebook
Am reusit! Bucurie fara margini pentru Team BMW Motorrad Motorsport: echipa din Munchen si Stephanskirchen a sarbatorit prima victorie in clasa de elita a motocicletelor bazate pe modele de serie. Pilotul oficial Marco Melandri (Italia) a triumfat in cea de-a 88-a cursa a echipei, trecand linia de sosire de la Donington (Marea Britanie) inaintea coechipierului Leon Haslam (Marea Britanie), care a completat dubla pentru BMW. BMW Motorrad continua ascensiunea spre varful ierarhiei: dupa ce Troy Corser (Australia) a reusit doua premiere pentru echipa - primul pole position si prima clasare pe podium - in 2010, Marco Melandri a incheiat pe locul al doilea la cea dintai participare sub culorile BMW Motorrad, iar Leon Haslam a adunat doua podiumuri in week-endul de la Imola, echipa a trecut acum de un nou moment important.
"Felicitari lui Marco si echipei pentru aceasta prima victorie", a declarat Hendrik von Kuenheim, directorul general BMW Motorrad. "Nu ne-am asteptat sa vedem BMW Motorrad parasind Donington cu o dubla. Este pacat ca pilotii nostri nu au putut sa incheie cea de-a doua cursa, caci Leon ar fi obtinut prima lui victorie pentru BMW Motorrad. Toata echipa a lucrat din greu pentru a converti intregul potential al modelului BMW S 1000 RR in succes pe circuit. As dori sa multumesc tuturor acelora care sunt implicati in diferite departamente pentru eforturile lor neobosite. Anul acesta, obiectivul nostru este sa continuam faza de dezvoltare, sa fim prezenti constant pe podium si sa sarbatorim mai multe victorii. Sunt deosebit de incantat ca am reusit sa ne impunem prin propriile noastre puteri. De asemenea, sunt increzator ca acesta este doar inceputul a tot ceea ce va urma si ca vom vedea un pilot BMW pe cea mai inalta treapta a podiumului in mai multe randuri de-a lungul acestui sezon."
"Aceasta dubla recompenseaza munca asidua pe care toti cei implicati in acest proiect au depus-o in ultimele saptamani si luni", a completat directorul BMW Motorrad Motorsport, Bernhard Gobmeier. "Toate departamentele au o colaborare stransa si succesul este nu doar al celor din echipa de curse, ci al tuturor de la BMW Motorrad. Dupa ce am depasit acest moment important, obiectivul nostru este sa repetam isprava si sa producem aceeasi performanta solida in cursele viitoare, asa cum am reusit la Donington."
"Este un sentiment incredibil", a declarat Marco Melandri. "Este fantastic sa faci parte din istoria unei companii precum BMW Motorrad. Pe cand eram copil, nu as fi indraznit sa visez la asa ceva. As dori sa multumesc celor de la BMW Motorrad, echipei de la circuit si tuturor celor implicati in acest proiect. Am avut dificultati, dar mereu am lucrat la maximum si nu am cedat. Vom continua sa fim implicati 100% acestei cauze. Sunt incantat la culme."

De cand si-a facut debutul in Campionatul Mondial de Superbike, versiunea de curse a modelului BMW S 1000 RR a fost dezvoltata si optimizata continuu la uzinele din Munchen si Stephanskirchen. Munca este realizata in stransa colaborare cu departamentul de dezvoltare a productiei. Ambele parti beneficiaza de pe urma unui amplu schimb de cunostinte. Peste 100 de echipe de client de pretutindeni au incredere in potentialul motocicletelor supersport BMW Motorrad si au sarbatorit deja numeroase titluri si victorii in campionate nationale si internationale.

Distribuie pe Facebook
mai multe