Cheile Gradistei Endurocross o competitie cu start la 1.300m altiudine

Cheile Gradistei Endurocross o competitie cu start la 1.300m altiudine
Pe 7 octombrie se va desfasura cea de a treia editie a Cheile Gradistei Endurocross, eveniment anual ce este inclus in calendarul Campionatului National de Endurocross. Ca in fiecare an traseul singurei competitii de endurocross ce se desfasoara intr-un holiday complex este creionat de Alex Garbacea, unul din pilotii Vectra Racing ce concureaza in Mondialul de Rally-Raid.
Distribuie pe Facebook
Din dorinta de a face ceva pentru sportul cu motor din Romania in 2009 Alex Garbacea alaturi de ceilalti membri ai echipei Vectra Racing au decis sa organizeze una din etapele Campionatului National de Endurocross. In fiecare an, in zona Moeciu de Sus (Bran, jud.Brasov) se creioneaza unul din cele mai spectaculoase trasee de endurocross. Pentru editia din 2011 riderilor li s-a pregatit un start de la 1.300 metri altitudine chiar din incinta complexului Cheile Gradistei Fundata. Endurocrossul este o imbinare intre motocros si enduro traseul continand obligatoriu o portiune asemanatoare cu ce se intalneste pe circuitele de motocros. In acest an zona caracterisitca motocrosului va fi cea creionata pe traseul de schi fond.
Endurocrossul este o imbinare intre enduro si motocros. Aceasta formula a fost aleasa pentru a le oferi pilotilor si spectatorilor un adevarat show care dureaza o singura zi si in care adrenalina, oferita de lupta cu secundele, este la ea acasa. Traseul este format dintr-o parte asemanatoare cu cea de pe circuitele de motocros si o parte (de regula peste 70% din intreaga lungime) de enduro.
O cursa de endurocross = aproximativ 2 ore in care trebuie sa iti depasesti limitele in off-road, sa sari ca pe circuitele de motocros, sa navighezi dupa semne si sa urci pante abrupte in ritmul competitiilor de enduro. Timpul de parcurgere al traseului pentru: clasa A = 2h + 1 tur, clasa B= 1h:30min + 1 tur, clasa C =1h + 1 tur.
Pentru un plus de spectacol startul la endurocross se da in stilul Le Mans (concurentii alearga catre motociclete le pornesc si ulterior pleaca in cursa)
Categorie pentru fete - in campionat nu exista clasament pentru fete insa la Cheile Gradistei Endurocross temerarele acestui sport vor fi premiate.
Locatia: Cheile Gradistei Holiday Complex (Moeciu-Fundata)

Pentru a ajunge la Cheile Gradistei din Brasov respectiv Bucuresti puteti urma ruta:

Cale de acces din Brasov: (31km) Brasov - Cristian - Rasnov - Tohan - Bran - Moeciu.

Cale de acces din Bucuresti: Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Predeal - Rasnov - Bran - Moeciu. Complexul se afla intre Moeciu de Jos si Moeciu de Sus, iar in acest an cartierul general al cursei va fi in partea noua a mini statiunii, zona numita Cheile Gradistei Fundata. Pentru a ajunge la traseul de endurocross si la cartierul general al evenimentului urcati din Cheile Gradistei Holiday Complex (Moeciu de Sus) catre Cheile Gradistei Fundata.
Program

Vineri 7 octombrie
16.00 - 21.00 Inscrieri Cheile Gradistei Fundata - receptie
Sambata 8 octombrie
08:00 - 11:00 Inscrieri si verificari tehnice
11:00 - briefing
11:30 - antrenament clasa C
11:50 - antrenament clasa A si B
12:30 - formare grila clasa C
12:40 - start in cursa clasei C (1h + 1 tur)
14:10 - formare grila clasa A si B
14:20 - start in cursa clasele A si B (clasa A 2h+1 tur, clasa B 1h30min+1 tur)
17.00 - festivitatea de premiere


Programul poate suferi modificari in functtie de conditiile meteo si de nr. de concurenti.

Facebook: Cheile Gradistei Endurocross
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 3 Octombrie 2011