Chris Birch, cel mai rapid rider in ziua a doua

Chris Birch, cel mai rapid rider in ziua a doua
Neo-zeelandezul Chris Birch, castigatorul editiei din 2010 s-a impus in a doua zi din munti reusind sa urce doua pozitii in clasamentul general al Red Bull Romaniacs. Pilotul KTM se afla pe locul doi, in timp ce lider la general ramane Graham Jarvis. Mani Gyenes a pierdut orice sansa sa urce in top 10 dupa ce s-a oprit sa il ajute pe Darryl Curtis. Ioan Tara a reusit sa fie cel mai rapid rider de la Expert Single desi a parcurs zeci de km cu ambele roti pe pana.
Distribuie pe Facebook

A doua zi din munti a fost una in care riderii de la Pro (clasa cu cel mai dificil traseu) au dovedit ca fairplay-ul este la el acasa in cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Dupa un punct de alimentare, Emanuel Gyenes si pilotul ceh Martin Volny au fost socati sa il vada pe Darryl Curtis ca le face semne de pe marginea potecii. Pilotul sud african tocmai reusise sa revina pe poteca dupa ce cazuse intr-o rapa lovindu-se si de un pom. Mani si Martin l-au ajutat sa isi scoata motocicleta din rapa si astfel toti au ajuns la finis. Potrivit regulamentului competitiei, doar riderii care se opresc pentru ajutorarea unor concurenti accidentati primesc compensarii in ceea ce priveste timpul pe care il pierd ajutand un alt pilot. Cei care ajuta in cazul unor incidente de tipul celui in care a fost implicat Darryl Curtis nu primesc compensatii, asa ca practic atat Mani cat si Martin Volny si-au sacrificat ziua pierzand peste 15 minute cu scoaterea motocicletei din rapa. Jesus Zavala, un pilot mexican care se afla la al doilea Red Bull Romaniacs, l-a ajutat pe riderul portughez Paulo Miranda dupa ce acesta s-a accidentat destul de rau in zona ochiului stang. Paulo a mers o portiune fara ochelari si din cauza vitezei de rulare o creanga i-a ranit ochiul. Jesus l-a ajutat si dupa ce portughezul a primit ingrijiri medicale a parcurs traseul alaturi de el pentru ca sa nu fie considerat abandonat. Datorita ajutorului primit de la mexican, Paulo Miranda este inca in raliu si maine va porni in cea mai dificila zi a editiei 2011.

In ziua a doua s-a ajuns in zona Voineasa si riderii s-au bucurat de peisaje remarcabile de-a lungul celor 188 de km. Una dintre surprizele zilei a fost Andreas Lettenbichler. Pilotul Husqvarna a incheiat ziua al treilea dupa ce cu o seara inainte abia putea calca din pricina unei rupturi de ligament la glezna stanga.


Ziua a treia


Penultima zi a Red Bull Romaniacs 2011 ii duce pe riderii ramasi in competitie pe urmele dacilor. La finalul celor 170 km (clasa Pro), concurentii urmand sa ajunga la Arsenal Parc in Orastie. Pe 19 iulie track managerii au pregatit cea mai grea zi din raliu introducandu-le atat celor de la Pro cat si celor de la clasele Expert si Hobby multe portiuni tehnice.
Este pentru prima data cand cel mai dificil raliu hard enduro din lume ajunge in aceasta zona, asa ca traseul este o premiera absoluta.
Primii rideri sunt asteptati sa ajunga la Arsenal Parc - Orastie in jurul orei 12:00.


Finisul editiei 2011 se va consemna joi in Piata Mica din centru Sibiului incepand cu ora 11:30.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2011