EPA TEAM la Red Bull Romaniacs 2008

EPA TEAM la Red Bull Romaniacs 2008
EPA TEAM este singura echipa romaneasca angajata in lupta la virf in cadrul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs.
Distribuie pe Facebook

Singura echipa romaneasca angajata in lupta la virf in cadrul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a preluat conducerea la clasa expert team.

Aron Gorog (nr. concurs 201) si Michel Doumolin (nr. concurs 200) au incheiat prima zi a cursei (duminica) pe locul trei dupa timpii neoficiali, la 40 de minute in urma primelor doua echipe. In urma sedintei tehnice din noaptea de duminica spre luni s-a constatat ca primele doua echipe nu au trecut printr-un punct de control orar si au parcurs un traseu mai scurt decit ceilalti concurenti. In aceste conditii, oficialii cursei au penalizat concurentii care au sosit pe primele doua locuri iar echipa riderilor din Baia Mare, EPA TEAM a trecut pe locul intii la expert team.

Adrian Peride, reprezentantul EPA COMPANY, care ii sustine pe Aron si Michel in cursa lor din acest an spune ca e foarte incintat de cum merg cei doi: Chiar daca echipele din fata au parcurs un traseu mai scurt decit noi, s-a vazut ca baietii nostri au reusit sa recupereze timp si in aceste conditii. Asta inseamna ca merg intr-adevar foarte bine. Trebuie sa vedem cum se incheie si ziua a doua a concursului (n.r. luni 15 sept) pentru noi.

Ziua de luni se anunta si mai dificila. Concurentii au de traversat obstacolele din zona Valea Sebesului in conditii de ploii abundente si vant puternic. in mod normal, un concurent experimentat ar parcurge traseul in 10 ore. Pentru multi insa, a doua zi a raliului de hard-enduro Red Bull Romaniacs va fi una lunga, mai ales ca oboseala incepe sa se simta.

Cea de-a V-a editie a raliului Red Bull Romaniacs se desfasoara anul acesta in perioada 13-17 septembrie in zona Sibiului. La editia din acest an, concurentii sint impartiti in patru clase: profesionisti, expert single, expert team si hobby. Acest raliu de hard enduro este considerat ca fiind printre cele mai grele competitii de acest gen din lume.

EPA TEAM, ziua II. Final in top, in continuare lideri

Riderii EPA TEAM din editia 2008 a raliului de hard enduro Red Bull Romaniacs au incheiat ziua secunda (luni, 15 septembrie), in top trei. Gratie avansului orar detinut dupa prima zi cind Aron Gorog si Michel Doumolin au trecut in frunte ca urmare a unor penalizari aplicate altor echipe, ei isi mentin pozitia de lideri ai clasei expert team.

Michel Doumolin (nr. Concurs 200): A fost o zi mult mai usoara decit prima (duminica). Am intilnit trei portiuni mai grele, dar am trecut cu bine de ele. Am stat impotmoliti in noroi pina la briu timp de vreo zece minute, dar am reusit sa iesim cu bine. La capitolul tehnic nu au fost probleme majore, in afara unui esapament spart. In rest totul a functionat perfect. Astazi (marti 16 septembrie) vom parcurge alti 170 de kilometri si eu personal sper sa fie ceva mai duri decit au fost luni. La finalul zilei a doua am venit in primii trei la clasa si in mod normal ar trebui sa raminem lideri dupa penalizarile aplicate duminica. Nu inteleg insa care sint chestiunile de regulament aplicate. Vom vedea. Pe noi ne intereseaza rezultatul final care speram sa ne duca pe podium.

Aron Gorog (nr. Concurs 201): Cred ca luni a fost mult mai usor decit in prima zi efectiva de concurs. Am incercat sa ne conservam fortele dar fara a renunta la un ritm bun de parcurgere a celor 170 de kilometri. Nu am avut probleme cu KTM-ul meu. Am pierdut motocicletea intr-o mlastina si ne-a luat vreo 15 minute sa o putem scoate de acolo, dar lucrurile au mers bine pentru noi.

Astazi (marti 16 septembrie) organizatorii cred ca navigatia va fi criteriul care va face diferenta. In plus, vreme rea si ceata ar putea inrautati situatia pe traseu; mai mult decat atat, balizele care marcheaza traseul vor fi mai rare.

EPA TEAM este sustinuta la Red Bull Romaniacs 2008 de EPA COMPANY, o firma care considera ca atributele acestui sport-ambitie, tenacitate, perseverenta, munca in echipa-se regasesc in principiile de afaceri pe care le aplica.

EPA Team - Start in ultima zi din pozitia de favoriti

Riderii EPA TEAM au intrat primii in sosirea de la finalul zilei a treia. Cei doi si-au pastrat aceasta pozitie deorece organizatorii au fost nevoiti sa aplice noi penalizari orare pentru echipele care nu au trecut prin cel mai inalt punct de control orar de pe munte.

Aron Gorog si Michel Doumolin sint foarte aproape de o reusita exceptionala, locul intii la clasa expert team in cel mai greu raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Competitia se incheie astazi (miercuri 17 septembrie) cind concurentii ramasi pe traseu parcurg ultimii 100 de kilometri ai intrecerii.

In penultima zi, marti, Aron Gorog, declara Nu prea avem cum sa pierdem prima pozitie la clasa. Trebuie insa sa fim in continuare atenti si sa mentinem un ritm bun. Marti a fost o ceata, mai bine zis o burnita, ce ne reducea foarte mult cimpul vizual. Cred ca vedeam cel mult la zece metri in fata noastra. Din pacate m-am accidentat la un picior chiar in sosire, dar cred ca ma descurc sa merg bine si in utlima zi de concurs.

La rindul sau Michel Doumolin s-a aratat increzator pentru mentinerea pozitie lor : A fost destul de greu marti din cauza cetii, dar am rulat bine fara probleme. Cred ca doar trei echipe nu au ratat check point-ul de pe munte asa ca lista celor penalizati va fi destul de lung. Miercuri avem o zi mai usoara si sper sa ajungem cu bine la sosirea festiva din centrul Sibiului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2008