Graham Jarvis este castigatorul Red Bull Romaniacs 2011

Graham Jarvis este castigatorul Red Bull Romaniacs 2011
- Ioan Tara - sibianul care s-a impus la Expert Single

- Velox Racing (Lucian Neaga si Daniel Conopan) - echipa din Romania clasata pe doi la Expert Team

- Dani Otil si Krisztian Nagy (Tip Til Team) s-au clasat pe trei la Hobby Team

- Powepuff Girls au ajuns la finis pe locul 12 la Hobby Team
Distribuie pe Facebook
La finalul celor 600 de km de hard enduro, Graham Jarvis a fost cel mai rapid rider de la clasa Pro. Britanicul de la Husaberg a avut nevoie de 20h00min14sec pentru a parcurge traseul de-a lungul celor patru zile in munti. Jarvis a mai castigat Red Bull Romaniacs in 2008, insa la finalul editiei din acest an a declarat: "Ma bucur mai mult de victoria din
acest an decat de prima. Atunci parca am avut noroc pe cand acum am muncit inca din primul moment. Aceasta competitie este fantastica si sper sa revin si la anul. Celor care isi doresc sa participe le transmit ca la Pro traseul este mai mult decat extrem in anumite portiuni, asa ca pentru o prima participare daca nu stiu exact la ce sa se astepte le recomand sa incerce clasa Expert."

Chris Birch (KTM), castigatorul editiei din 2010, a incheiat cursa pe locul doi: "Cea mai grea zi pentru mine a fost cea de azi chiar daca in ziua a treia mi-am rupt ghidonul si aripa. Ma bucur ca am ajuns la finis si nu pot decat sa il felicit pe Graham pentru ca este pur si simplu incredibil". Pilotul neo-zeelandez a reusit pentru a patra oara sa se claseze pe podium la Red Bull Romaniacs, de fiecare data cand a venit in Romania reusind sa termine pe podium.

In pofida unor probleme avute in ultima zi cu GPS-ul, Andreas Lettenbichler (Husqvarna) a incheiat raliul pe locul trei. Pilotul german a rulat in penultima zi impreuna cu Xavier Galindo (Husaberg) si cei doi se luptau pentru ultima pozitie pe podium. Din pacate, spaniolul a iesit din carti dupa ce imediat dupa service point a alunecat pe o coborare cazand cu tot cu motocicleta in barajaul de la Martinie. Spaniolul a dovedit ca este un barbat adevarat care isi doreste sa termine cel mai dificil raliu din lume si a inotat pana pe malul celalalt de unde a reusit sa ia o barca. Ajutat de proprietarul ambarcatiunii, Galindo a scos motocicleta la mal si a pierdut doar o ora cu aceasta aventura acvatica. In cele din urma a fost clasat pe locul 5 la general.

Pe patru, intre Lettenbichler si Galindo, este Paul Bolton. Britanicul se chinuie sa ajunga pe podiumul de la Red Bull Romaniacs,insa pana acum cea mai buna clasare a sa este locul 4 din 2010 si 2011.

La clasa Pro din cei 19 de rideri care au luat startul au ajuns la finis 16. Cei trei piloti care au fost fortati sa iasa din lupta cu traseele extreme din Carpati au abandonat din pricina unor accidentari. Cea mai dificila clasa a avut la start si doi piloti romani. Mani Gyenes si Ervin Kovacs au reusit sa termine hard enduroul pe locurile 11, respectiv 10. Acesta este al optulea finis al lui Mani Gyenes la Red Bull Romaniacs din tot atatea posibile. "Ma bucur ca am putut concura si in acest an la Red Bull Romaniacs, insa aici ca sa ajungi in top 5 trebuie sa te antrenezi mult cu motociclete de trial. Este important ca nu m-am accidentat pentru ca in ziua a treia au fost portiuni de traseu aproape imposibile, iar eu trebuie sa ma gandesc si la Campionatul Mondial de Rally-Raid. La inceputul lunii octombrie voi concura in Raliul Faraonilor pentru a-mi apara locul doi la general."
Sapte romani pe podium la Red Bull Romaniacs 2011

Comparativ cu alti ani, in 2011 putem spune ca a fost o invazie de rideri romani la cel mai dificil raliu hard enduro din lume. 21 de "localnici" s-au inscris pentru a se lupta cu traseele din Carpati alaturi de alti peste 150 de rideri. Surpriza a venit din partea lui Ioan Tara. Originar din Sibiu, Tara a lucrat in primii ani la organizarea Red Bull Romaniacs, insa a decis ca este vremea sa si concureze si s-a transformat din track manager in concurent in 2010. In 2011 s-a inscris la Expert Single si a reusit sa castige avand un avans de 46 minute in fata scotianului Gavin Johnston. Pe trei la Expert Single s-a clasat australianul Shane Moss.

Lucian Neaga si Daniel Conopan mai precis Velox Racing au terminat pe locul doi la clasa Expert Team. Reusita lor este una care le dovedeste determinarea, mai ales in cazul lui Lucian care din prima zi in munti (duminica 17 iulie) a concurat cu rani adanci la palma stanga. Pitesteanul a castigat in 2010 la Hobby Single, insa anul acesta s-a
lovit rau de un pom si doar cu ajutorul medicilor a reusit sa reziste de-a lungul a inca trei zile de hard enduro. Pe trei, tot la Expert Team, au terminat si cei de la Endurostore o echipa din Romania formata din Cristi Babes si Calin Radu.

Dani Otil si Krisztian Nagy au reusit sa termine pe podium la clasa Hobby Team. Chiar daca la Red Bull Romaniacs Dani Otil este un simplu rider care trebuie sa lupte cu traseele gandite de Martin Freinademetz si echipa sa, prezentatorul show-ului X-Factor nu s-a putut desparti de aceasta emisiune nici in padure. Pentru a face cat mai popular show-ul, Dani a purtat insemnele X-Factor pe casca. Sorina Sandu si Andrea Goga sau mai bine spus Powerpuff Girls, singurele fete din competitie, au reusit sa termine Red Bull Romaniacs clasandu-se in final pe locul 12 la Hobby Team (au fost clasate 16 echipe).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2011