Hard Enduro cu traseu direct din oras, la Piatra Neamt

Hard Enduro cu traseu direct din oras, la Piatra Neamt
Piatra Neamt se pregateste pentru un eveniment unic in sportul cu motor. In weekendul 16-18 septembrie, va gazdui prima editie a competitiei de hard enduro ce porneste chiar din oras. Muntii Gosmanului vor fi terenul pe care cei mai buni rideri din Romania si cativa invitati din Campionatul Mondial de Enduro isi vor masura fortele.
Distribuie pe Facebook
Din dorinta de a scoate in evidenta frumusetile din zona Piatra Neamt, Clubul Zen World Extreme organizeaza in perioada 16-18 septembrie o competitie de hard enduro al carei start si o portiune din traseu sunt chiar in oras. Cartierul general al evenimentului este stabilit in Complexul Strand din Piatra Neamt, locatie de unde se va da startul in cele doua zile de concurs. Dupa ce vor parcurge un traseu de 140 km, clasa Experti, si 120 km, clasa Hobby si Fete, concurentii care au rezistat traseului din muntii Gosmanului vor ajunge la finis pe platoul Cozla. Cu alte cuvinte, la finalul unor zile deloc usoare, pilotii vor fi rasplatiti cu o priveliste unica, de pe platoul Cozla, putandu-se admira orasul Piatra Neamt.
Printre pilotii care au acceptat provocarea de a concura la un hard enduro ce porneste direct din oras se numara: castigatori de Red Bull Romaniacs: Lucian Neaga (2010 clasa Hobby Single), Laszlo Olah (2005, 2006 clasa Expert Team); campioni nationali de enduro cum ar fi Paul Fartila, dar si piloti care activeaza in Campionatul Mondial de Enduro. Este vorba despre francezii Benoit Frotunato si Rudy Cotton.

Fondul premiilor este de 5.000 de euro si vor fi premiati primii sase concurenti de la clasele Expert si Hobby plus primele trei fete. Ocupantii podiumurilor vor fi recompensati cu premii in bani si vouchere de cumparaturi, iar cei de pe pozitiile patru, cinci si sase vor primi echipament moto.

Programul competitiei:


Vineri 16 septembrie

12.00 - 21.00 Inscrieri si verificari tehnice, incinta Complexului de Agrement Strand Piatra Neamt



Sambata 17 septembrie

09.30 Briefing

10.00 Start - Complexul Strand Piatra Neamt



Duminica 18 septembrie

08.45 Briefing

09.00 Start - Complexul Strand Piatra Neamt

12.00 - 16.00 Finis, Platoul Cozla (partea superioara a partiei de schi), zona ce se afla la o distanta de aproximativ 4 km fata de Complexul Strand. Puteti ajunge la finisul competitiei si la festivitatea de premiere utilizand telegondola sau pe drumul pietruit ce urca din dreptul Gradinii Zoologice.

17.00 Festivitatea de premiere, Complex Strand Piatra Neamt

Distribuie pe Facebook
mai multe