Lumea antica intalneste FMX-ul viitorului

Lumea antica intalneste FMX-ul viitorului
Cei mai buni sportivi de FMX din lume sunt gata sa iti tureze motoarele intr-o locatie nemaivazuta de Red Bull X-Fighters World Tour pana acum. Vestitele piramide si Marele Sfinx din Ghiza vor fi gazdele celei de-a doua etape a Red Bull X-Fighters, pe 14 Mai, dupa ce peste 10,000 de fani ai FMX-ului au fost partasi la o demonstratie asemanatoare anul trecut.
Distribuie pe Facebook

Dupa o ploaie torentiala care a cazut la prima oprire din 2010, in Mexico City, cei mai buni rideri de FMX din lume sunt din nou gata de start. Sunt doar cateva locuri in lume in care lumea mistica este prezenta asa cum o intalnim in desert, acolo unde piramidele salasuiesc de peste 4.000 de ani. Cu o suprafata de 73 de metri lungime, 6 metri latime si 20 metri inaltime, Marele Sfinx reprezinta un leu cu fata umana. Acesta a fost construit in aproximativ 2700 – 2600 i.Ch.

Lumea antica intalneste FMX-ul viitorului

Dupa ce a suferit o accidentare in pre-sezon intr-o sesiune de antrenament in California, campionul din 2008, Mat Rebeaud, nu a reusit sa se refaca in totalitate pentru a reveni in competitie, acesta fiind inlocuit de cehul Petr Pilat. Alaturi de acesta, ii vom vedea pe Nate Adams (SUA), Robbie Maddison (AUS), Eigo Sato (JPN), Levi Sherwood (NZL) si Andrè Villa (NOR). Dupa victoria obtinuta in Mexico City, norvegianul revine pentru a-si mentine pozitia de lider. Unul dintre favoriti, Dany Torres, nu va evolua din pacate in Egipt, si acesta fiind accidentat.

Evenimentul de la Ghiza va avea un nou format competitional in semifinala si finala, concurentii urmand a se provoca unii pe altii, fiecare fiind obligat sa faca cel putin acelasi trick ca si concurentul precedent, urmatorul fiind la randul sau obligat sa execute aceeasi figura. Cel care are cel mai mic punctaj este si cel care stabileste primul trick, rivalul sau avand 10 secunde pentru a „raspunde” cu propriul trick. Acest sistem continua pentru ambii concurenti pana cand realizeaza opt sarituri in semifinala si zece in finala. 

Peste 10.000 de fani sunt asteptati sa umple tribunele din fata piramidelor si Sfinxului de la Ghiza la primul eveniment Red Bull X-Fighters World Tour in Egipt. Porniti motoarele, va rog!

Lumea antica intalneste FMX-ul viitorului

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2010