Mai sunt doar 2 zile pana la startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume

Mai sunt doar 2 zile pana la startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume
Red Bull Romaniacs 2010 debuteaza sambata 26 iunie, la ora 14.00, cand pe B-dul. Coposu din centrul Sibiului se va concura la Prolog. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume va continua duminica, cu prima zi in munti si se va termina in Piata Mica din Sibiu miercuri, 30 iunie.
Distribuie pe Facebook
169 de rideri s-au inscris la cea de saptea editie a Red Bull Romaniacs. Si pentru ca in fiecare an ne-am propus sa aducem o serie de noutati, in 2010 raliul s-a imbogatit cu doua noi clase. Astfel, din acest an pe langa clasele Pro, Expert Single, Expert Team si Hobby avem si clasa Trial si Hobby Single. La clasa Trial sunt inclusi pilotii care, pe motociclete de trial, vor parcurge traseul clasei Pro, unde concurentii folosesc motociclete de enduro. Dupa ce de-a lungul editiilor precedente multor concurenti le era greu sa isi gaseasca coechipieri, din 2010 si cei de la Hobby pot concura intr-o categorie single. Printre riderii inscrisi in acest an sunt piloti din Marea Britanie, Africa de Sud, Austria, Germania, Italia, Spania, Suedia, Canada, Polonia, Noua Zeelanda, Cehia, Ungaria, Scotia, Estonia, Franta, Elvetia, Norvegia, Lituania, Belgia, Grecia, Slovacia, Romania, Turcia, insa cea mai exotica prezenta este cea a pilotului peruan Felipe Rios (Hobby Single).

Editia in care concurentii vor avea in medie, in functie de clasa, intre 100 si 200 de km de traseu in zilele din munti va debuta, pentru rideri, pe 25 iunie cand au loc verificarile administrative si tehnice. Pe 26 iunie se da startul oficial in
raliu o data cu sesiunea de calificari pentru Prolog programata incepand cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor rasuna motocicletele riderilor calificati pentru Prolog. De la fiecare clasa pentru Prolog se califica
primii 16 piloti, iar timpul obtinut este luat in calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminica 27 iunie.

Ca si anul trecut, in 2010 se va merge prin Muntii Cindrel, Lotrioara si Parang, iar prima zi de hard enduro este duminica, cand se va ajunge in Cindrel. Spectatorii au cateva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune ca daca ai ajuns la finisul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro, ti-ai depasit limitele. Una din locatii este pe Valea Santa, nu departe de cabana Curmatura, unde se ajunge urcand din Sibiu catre Paltinis. Cel mai interesant si usor accesibil pentru public este punctul de finish al primei zile, urcarea de pe dealul Gusterita, aflat in imediata vecinatate a Sibiului. Luni, 28 iunie, riderii vor parasi Sibiul pentru a se indrepta catre Petrosani, urmand sa revina in orasul enduro-ului extrem marti 29 iunie. Ultima zi, miercuri 30 iunie, are programate pentru spectatori cateva puncte
extrem de interesante pe Valea Oltului, unul dintre ele fiind cel din apropierea manastirii Turnul Rosu.

Asa cum a inceput, raliul se va incheia in oras, doar ca de aceasta data se va merge in centrul istoric al Sibiului. In Piata Mica, la Podul Minciunilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finish-ul raliului este
programat in jurul orei 12.00.

Taddy Blazusiak, debutant cu renume la Red Bull Romaniacs

Dupa ce a supus de 4 ori muntele de fier castigand Erzberg Rodeo, Taddy Balzusiak vine la Red Bull Romaniacs sa isi masoare fortele in Carpati. Polonezul, care va concura la clasa Pro, are adversari seriosi in perosana unor rideri cu mult mai multa experienta in muntii din Romania, cum ar fi Andreas Lettenbichler - castigatorul de anul trecut, Darryl Curtis, care a participat la trei editii ale Red Bull Romaniacs, Chris Birch - locul 2 in 2009, sau Graham Jarvis, castigatorul din 2008.

Romanii din editia 2010

La clasa Pro participa si pilotul roman Mani Gyenes care, dupa ce anul trecut din cauza unei accidentari a fost nevoit sa concureze la Expert Single ocupand in final locul 2, a decis ca in 2010 sa isi incerce norocul la cea mai dificila clasa a Red Bull Romaniacs.

In total, sunt inscrisi in editia din acest an 14 concurenti romani, fiind acoperite toate clasele mai putin Trial, avand in vedere ca in Romania nu exista pentru moment piloti de trial.

La clasa Expert, Team Romania are sanse la podium datorita asocierii dintre Romeo Dunca si Ioan Tara, care sunt coechipieri in Dunca Expeditii. Romeo a mai terminat pe podium in 2006, iar Tara este un endurist care a ajuns in postura de pilot dupa ce a fost track manager la editiile anterioare.

La clasa Hobby, Tip Till Team vor fi in atentia publicului mai ales ca dupa ce anul trecut la prima participare au terminat in top 10. Dani Otil si Krisztian Nagy si-au propus sa ajunga la finish in primii cinci.

Live Tracking

Fanii pot sa isi urmareasca favoritii accesand incepand cu prima zi in munti (duminica 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibila optiunea live tracking unde, introducand numarul pilotului favorit, fanii vor putea vedea unde se afla acesta pe traseu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 24 Iunie 2010