Motocicleta diesel care merge cu bacon exista!

Motocicleta diesel care merge cu bacon exista!
  • Motocicleta are un motor diesel de 45 cp
  • Consumul mediu al motocicletei este de 2.3 litri/100 km
  • Carburantul folosit are la baza baconul prajit
Distribuie pe Facebook

Americanii au un obicei din a-si face motociclete personalizate care sa se potriveasca cu domeniul afacerilor in care activeaza. Este si cazul unei companii specializata pe mezeluri care a dorit o motocicleta ecologica care sa functioneze cu un bio-carburant mai... special.

Compania Hormel Foods din Statele Unite a apelat la agentia de marketing BBDO din Minneapolis pentru a gasi o forma de promovare eficienta pentru noua lor gama de produse, Black Label Bacon. Adica acea sunculita taiata subtire prajita, extrem de gustoasa, pe care americanii o iubesc si o folosesc in orice mancare. Si ca sa vina cu o idee inedita, cei de la agentia de marketing au nascocit urmatoarea idee, transformata in realitate: o motocicleta diesel care merge cu... bacon.

Mai precis, compania specializata pe motoare custim CS Engineering, a dus la capat acest proiect inedit, realizat prima motocicleta din lume care merge cu un carburant rezultat in urma procesarii grasimilor din bacon. Scopul acestei motociclete este sa ajunga in San Diego, acolo unde are loc cel mai mare festival dedicat baconului american.

Motocicleta cu bacon

Charlie Smithson, seful de la CS Engineering, a mai avut de-a face cu modificarile masinilor de Formula 1, pentru echipe precum BMW, Williams, Red Bull si Ferrari, asadar nu era strain de lucrari complexe. El a modificat o motocicleta si asa foarte rara, un model custom Track T800CDI realizat de compania olandeza E.V.A. Products BV, un motor care nu s-a vandut niciodata in State. Motocicleta este dotata cu un propulsor de 799 cmc dotat cu o turbina, cu 3 pistoane, care functioneaza pe motorina si are o putere de 45 cp. Daca cumva ti se pare ceva special, esti naiv! Este motorul de pe Smart ForTwo diesel.

Motocicleta olandeza a fost desfacuta si modificata in atelierul celor de la CS. Dupa mai bine de o luna de zile, a iesit motorul cel nou: cu un aspect mai agresiv si mai sportiv, cu o garda la sol micsorata cu vreo 7,5 cm, cu suspensii noi, un cadru modificat, rezervor din fibra de carbon, o sa personalizata din piele de porc (dooh!) si mai multe imbunatatiri. Insa principalele noutati sunt la capitolul motor.

Motocicleta cu bacon

Cu ajutorul lui Dan Kaderabek, fondatorul lui Bio-Blend Fuels, motorul a fost modificat pentru a putea functiona cu carburant pe baza de grasime animala. Peste 150 de kilograme de grasime de porc, rezultata in urma procesarii baconului alimentar, au fost transformate in 1000 de litri de carburant bio numit B100. Calculatorul motorului a fost reglat astfel incat totul sa functioneze curat si lin, dupa care au inceput testele de drum. Motocicleta a reusit astfel sa aiba un consum de 2.3 litri de B100 la fiecare 100 de kilometri parcursi.

O idee inedita si interesanta ce merita folosita de tot mai multe vehicule, masini sau motoare deopotriva. Pentru ca industria alimentara are mii de tone de deseuri ce pot fi transformate in carburant, pretul de la pompa micsorandu-se simtitor. Iar mirosul din trafic ar deveni brusc, mult mai... delicios!

Motocicleta cu baconMotocicleta cu bacon

Motocicleta cu baconMotocicleta cu bacon

Motocicleta cu bacon

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Motocicleta cu bacon
mai multe