Noul prezentator Top Gear vrea un nou record de viteza cu un motor de 1000 cp

Noul prezentator Top Gear vrea un nou record de viteza cu un motor de 1000 cp
  • Motocicleta este Triumph Rocket III Streamliner
  • Puterea motocicletei este de 1000 cp
  • Viteza maxima trebuie sa depaseasca 400 mph
Distribuie pe Facebook

Unul din cei noi trei prezentatori ai emisiunii Top Gear, motociclistul Guy Martin, are de gand sa depaseasca un record mondial de viteza cu motocicleta pe pista de sare de la Bonneville, Statele Unite.

Dupa ce prezentatorii Clarkson, May si Hammond au parasit emisiunea Top Gear, oficialii BBC au anuntat numele unor posibili noi moderatori. Printre aceste nume se afla si Guy Martin, un om de televiziune si un motociclist renumit din Marea Britanie. Acum, Martin vrea sa realizeze un nou record de viteza maxima pe doua roti pe celebra pista de sare de la Bonneville, unde recordul actual este de 376,36 mile pe ora, adica in jur de 605 km/h. El vrea sa depaseasca acest prag la bordul unui motor Triumph.

Record viteza cu motocicleta

Record viteza cu motocicletaRecord viteza cu motocicletaRecord viteza cu motocicleta

Sponsorizat de Triumph, Guy Martin vrea sa mearga cu peste 400 de mile pe ora, adica sa depaseasca recordul actual si sa atinga 643 km/h. El va merge calare pe o motocicleta Triumph special realizata in acest scop, cu doua motoare de 2.3 litri supra-alimentate care ofera, impreuna, 1000 cp. Intreaga motocicleta este realizata cu o caroserie din fibra de carbon, amortizoare Ohlins, anvelope Dunlop si este gandita sa atinga viteze uluitoare, datorita unui design aerodinamic extrem.

Motocicleta numita Triumph Rocket III Streamliner are o lungime de circa 8 metri si o inaltime cam de 1 metru, o greutate necunoscuta, dar cu siguranta apropiata de 1 tona, si va incepe primele antrenamente luna aceasta. Dar recordul mondial va fi pus la incercare pe 25-27 august, atunci cand Guy Martin va face turele cronometrate dus-intors, asa cum cere regulamentul, viteza medie fiind cea luata in calcul. Adica sunt sanse ca motorul sa atinga mult peste 643 km/h, viteza medie fiind cea importanta. Noi ii tinem pumnii si speram la un rezultat pozitiv si lipsit de incidente.

Record viteza cu motocicleta

Record viteza cu motocicleta

Record viteza cu motocicleta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Record viteza cu motocicleta
mai multe