Peste 80 de concurenti inscrisi la prima editie a Hard Enduro Piatra Neamt

Peste 80 de concurenti inscrisi la prima editie a Hard Enduro Piatra Neamt
Vineri, 16 septembrie, Piatra Neamt se va transforma in gazda primei editii a competitiei desfasurate sub sloganul Hard Enduro Straight from the City. Peste 80 de rideri din Romania si Franta s-au inscris deja, iar printre acestia se afla si Adriana Neaga, vicecampioana nationala la Enduro.
Distribuie pe Facebook
La initiativa clubului Zen World Extreme, Muntii Gosmanului vor fi descoperiti de uni dintre cei mai buni piloti de enduro din Romania si de doi rideri din Campionatul Mondial de Enduro. Peste 80 de piloti s-au inscris deja la prima editie a Hard Enduro Piatra Neamt si sunt decisi sa-si masoare fortele cu unul dintre traseele ce se anunta a fi printre cele mai dificile din Romania. Concurentii sunt impartiti in doua clase: Experti si Hobby; dificultatea traseului diferind de la o clasa la alta (Expertii au cel mai dificil traseu). In total, atat cei de la Experti, cat si cei de la Hobby vor avea de parcurs un traseu ce masoara aproximativ 140 de km si este impartit in doua zile.
Ajunsi de la sute sau chiar mii de kilometri, riderii vor lua primul contact cu Piatra Neamt vineri cand, incepand cu ora 12.00, vor avea loc verificarile administrative si tehnice in Complexul Strand. Urmeaza apoi cateva ore de odihna, iar sambata dimineata la ora 10.00 startul in prima zi de concurs.
Printre riderii care s-au inscris la Hard Enduro Piatra Neamt se numara si Adriana Neaga una dintre cele mai bune practicante ale enduro-ului din Romania si vicecampiona nationala in sezonul 2011. Adriana va concura la clasa Hobby, iar sotul sau, Lucian Neaga, la Experti. Un specialist al snowboardului freeride, Lucian s-a indragostit de enduro si ulterior de hard-enduro si are in palmares doua podiumuri in cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Un alt rider cu podiumuri in acest raliu care vine la Piatra Neamt este Laszlo Olah. Pilotul satmarean a castigat Red Bull Romaniacs de doua ori la clasa Expert Team si mai are in palmares si titluri de campion national. Pe lista celor care vin sa-si testeze fortele in muntii de langa Piatra Neamt se afla si sibianul Paul Fratila, campion national la enduro chiar in acest sezon. Krisztian Nagy, component al TipTil Team unde il are alaturi pe Dani Otil, vine in Neamt dupa ce a terminat pe locul trei la Hobby Team, cel mai dificil raliu hard-enduro din lume.
Celor mentionati mai sus li se vor alatura si doi piloti din Campionatul Mondial de Enduro Benoit Fortunato si Rudy Cotton.





Programul competitiei:



Vineri 16 septembrie

12.00 - 21.00 Inscrieri si verificari tehnice, in incinta Complexului de Agrement Strand Piatra Neamt



Sambata 17 septembrie

9.30 Briefing

10.00 Start - Complexul Strand Piatra Neamt



Duminica 18 septembrie

8.45 Briefing

9.00 Start - Complexul Strand Piatra Neamt

12.00 - 16.00 Finis, Platoul Cozla (partea superioara a partiei de schi), zona ce se afla la o distanta de aproximativ 4 km fata de Complexul Strand.

Puteti ajunge la finisul competitiei si la festivitatea de premiere utilizand telegondola sau pe drumul pietruit ce urca din dreptul Gradinii Zoologice.

17.00 - Festivitatea de premiere, Complex Strand Piatra Neamt
Pentru mai multe detalii si pentru a completa formularul de acreditare la eveniment, va asteptam vineri, incepand cu ora 13.00, la secretariatul competitiei situat in Complex Strand Piatra Neamt.

Credit foto: Mihai Stetcu/Red Bull Photofiles

Distribuie pe Facebook
mai multe